AKTUELNO

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o izboru nove vlade, čiji ključni prioriteti će, prema rečima mandatarke Ane Brnabić, biti digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj.

Brnabić je juče predstavljajući ekspoze, rekla da bi bila ponosna ako bi se rezultati dosadašnje vlade ponovili za njenog mandata, ako je parlament izabere za novu premijerku.

Brnabić, inače, može da računa na podršku 129 poslanika SNS, odnosno liste "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" kao i na glasove koalicionih partnera, što je najmanje 156 poslanika "za".

Podršku vladi je ranije najavio i poslanik Zelene stranke Goran Čabradi, jer će se kako je saopštio, formirati Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

VUČIĆ na obeležavanju 628 godina od BOJA NA KOSOVU: Srbija nikada neće odustati od borbe za svoju čast i budućnost! (FOTO)

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je juče da će ta partija svim srcem glasati za mandatarku Anu Brnabić i predložene ministre i podvukao da je mandatarka u politički život uvela novi stil, da na državu ne treba da se gleda stranačkim očima.

Socijalisti su, takođe, najavili podršku uz ocenu da se nastavlja kontinuitet prethodne vlade koja je postigla odlične rezultate u vezi sa evrsopkim integracijama, ekonomskim reformama i spoljnom politikom.

Prvog dana u žustroj raspravi, u kojoj je na kritike opozicije često odgovarala i mandatarka, izrečene su i dve opomene Bošku Obradoviću zbog vređanja.

Krajnji rok za formiranje vlade je 30. jun.

#Skupština Srbije

#rasprava

'