AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 28. jun.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Popodne u planinama, uz lokalni razvoj oblačnosti, predviđa se retka pojava kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, južni, u Banatu i donjem Podunavlju povremeno jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 23, a najviša dnevna od 34 do 37 stepeni. U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar će biti slab do umeren, južni, jugoistočni.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će danas ojačati prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 121,3203 dinara za evro, sto ce biti nova maksimalna vrednost domace valute prema jedinstvenoj valuti u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.  Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao danas za 0,9 odsto na 107,5439 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,9 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 4,1 procenat.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji biće umerenijeg intenziteta, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja usled visokih letnjih temperatura, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Iz AMSS-a apeluju na vozače da za duži put biraju jutarnje ili kasnije popodnevne sate i da prave češće pauze uz korišćenje osvežavajućih napitaka. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

U dve saobraćajne nezgode koje su se dogodile u Beogradu povređene su četiri osobe, od kojih tri teže, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas treba izbegavati izlaganje suncu u najtoplijem delu dana, a ko mora da izađe obavezno da ponese vodu. Treba se lagano oblačiti i zaštititi glavu, kao i kožu kremama sa UV zaštitom. Hronični bolesnici da izbegavaju fizičke napore. Na put kretati u ranim jutarnjim ili popodnevnim satima.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'