AKTUELNO

Jakša Šćekić je ocenio da je najbitnije da buduća vlada radi kao tim.

Novinar Jakša Šćekić izjavio je danas da je interesantno što će Srbija dobiti prvu ženu premijera i prvog premijera koji je vanstranačka ličnost, ocenjujući da je to hrabar potez.

Govoreći o sastavu nove vlade Šćekić je rekao da je to sastav kontinuiteta, iako nije veliki ljubitelj koalicionih vlada jer, prema njegovom mišljenju, tu uvek postoje mnogobrojni kompromisi.

Prema njegovom mišljenju nema potrebe za tri ministra bez portfelja, ali kako je rekao, to Brnabić najbolje zna.

- Faktor koji je držao prethodnu vladu je Aleksandar Vučić, sa svojim autoritetom snagom energijom, a sada ćemo videti kako će Ana Brnabić da drži tu grupu ljudi. Ona će imati zaštitu Aleksandra Vučića, ali vlada ulazi u turbulentne stvari. Biće u makazama između nas koji živimo ovde i koji hoćemo da živimo bolje sad - rekao je Šćekić.

Foto: Printscreen

On je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekao da je za buduću Vladu Srbije važno da svi rade kao tim, a ne da svako vuče na svoju stranu.

Šćekić je rekao da ne treba kritikovati mandatara Anu Brnabić dok još nije preuzela dužnost premijera, već da joj treba dati 100 dana da radi, pa ako ne bude dobro radila „sedećemo ovde i kritikovati“.

On je ocenio da će najveći problem nove vlade biti velke ambicije, a budžet je kakav jeste.

Govoreći o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, on je rekao da je Srbija odlučila da ide ka EU i da je svakom u interesu da Srbija što pre uđe u EU i da dobri odnosi Srbije sa Rusijom i Kinom ne ometaju taj proces.

Kada je reč o odnosima država u regionu, Šćekić je ocenio da će sve polako doći na svoje i da će se otkriti istina, ali da treba ostati hladne glave.

On je istakao da se ne treba baviti istorijom već da treba gledati u budućnost i baviti se budućnošću.

-Ako se svi budemo bavili istorijom, onda to ne vodi nikuda. Istoriju treba ostaviti istoričarima, a mi treba da se bavimo budućnošću - ocenio je.

PROČITAJTE JOŠ: DANAS BRNABIĆEVA PREDSTAVLJA EKSPOZE I NOVE MINISTRE: Vratićemo poverenje u naše obrazovanje!

Šćekić je rekao i da je članstvo u EU sve manje popularno, naročito među mladima, koji će za nekoliko godina doći u poziciju da odlučuju o Srbiji.

- U ovom trenutku bićemo svedoci napora EU da postane što popularnija, jer mladi više nisu odeuševljeni članstvom u Uniji. EU će zbog toga i promeniti svoj nastup prema Srbiji, neće više biti ultimatuma- ocenio je Šćekić.

#Jakša Šćekić

#Vlada

'