AKTUELNO

Buduća premijerka Ana Brnabić istaći će u ekspozeu koji će pročitati u Skupštini Srbije da su obrazovanje i digitalizacija među prioritetnim zadacima nove vlade i obećati da će raditi na tome da povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem, pišu "Večernje novosti."

"Vlada koju će voditi radiće na tome da Srbija bude društvo koje pruža jednake šanse svim svojim građanima, a jedan od ključnih prioriteta je obrazovanje. Ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem," stoji u ekspozeu mandatarke.

Vlada Srbije, kako iznosi, radiće na unapređenju obrazovnog sistema, što znači da će podsticati analitički način razmišljanja, usmeren na rešavanje problema i pronalaženje rešenja. Vlada će raditi na tome da mlade generacije učimo da ne odustaju na prvoj prepreci, već da se bore za ideje, poslove, da veruju u sebe i idu u susret svojim ambicijama.

ČVRSTO VOJNIČKO OBEĆANJE VULINA: Držaću se politike vojne neutralnosti

"Radiću i na povećanju dostupnosti obrazovanja, modernizaciji nastavnih planova i programa, kao i na kreiranju obrazovnog sistema prema potrebama društva i ekonomije i ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem", stoji u ekspozeu u koji su "Večernje novosti" imale uvid.

Obrazovanje treba da podstiče inovacije, preduzetništvo i obezbeđuje mladima potrebne veštine da bi bili spremni za vreme u kome živimo, zaključuje ona.

Brnabić će u ekpozeu istaći i da digitalizacija otvara nove mogućnosti za kvalitetniji život građana kroz veći broj usluga, jeftinije usluge, dostupnije informacije i znanje, povezivanje među ljudima. Povećaće se, kako iznosi, efikasnost, smanjiti troškovi i kreirati nova vrednost u skoro svim oblastima života i rada.

"Digitalizacija je više od IT industrije, jer uključuje sve privredne grane i omogućava razvoj čitavog društva," stoji u ekspozeu buduće premijerke.

Moj dosadašnji moto rada da u "državu treba uvesti red, a zdrav razum u državnu upravu" ostaje moja ideja vodilja i kao predsednice Vlade Srbije, zaključuje Brnabić, prenose "Novosti".

#Ana Brnabić

#Skupština

#govor

'