AKTUELNO

Kandidat za ministra odbrane Aleksandar Vulin kaže da će se na novoj funkciji držati politike neutralnosti i biti deo politike stabilnosti koju je formulisao i sprovodio predsednik Vučić.

"Formulisali smo politiku vojne neutralnosti odlukama najviših organa i ja ću se te politike i držati", rekao je u Vulin u intervjuu Srpskom telegrafu nakon što je predložen za ministra odbrane.

On dodaje i da će nastaviti rad na pojačanju tehničke i materijalne opremljenosti Vojske Srbije i na boljem položaju njenih pripadnika. Na pitanje o politici prema Hrvatskoj, Vulin ističe da je Srbija garant stabilnosti na Balkanu, a da je on deo te politike.

"Srbija koju vodi Vučić je Srbija koja je ključna za stabilnost na Balkanu, jer je garant stabilnosti. Ja ću biti samo deo te politike stabilnosti koju je formulisao, sprovodio i koju će sprovoditi Vučić."

Kaže i da je spreman je za nove izazove i da će odgovorno nastaviti da štiti srpske interese.

Na pitanje da li očekuje da će i na novoj poziciji biti izložen medijskim napadima, on je odgovorio da je navikao na napade političkih protivnika i "medijski linč" i veruje da će tako biti i ubuduće, jer je, kako dodaje, "u svakoj vladi bio najnapadaniji posle Aleksandra Vučića".

#Aleksandar Vulin

#Srbija

#neutralan

'