AKTUELNO

Volite svoju decu, obraćajte pažnju na njih, i to će ih spasiti od svega", poručio je otac stradalog dečaka.

Kako se poslednjih meseci iz Rusije na ostatak sveta proširio virus opasne onlajn igrice “Plavi kit”, nakon nekoliko meseci uhapšen je i njen tvorac, 21-ogodišnji Rus Filip Budeikin, koji je optužen za smrt čak 16 srednjoškolki koje su se navodno ubile zbog ove igrice.

Svetski mediji bruje o pokušaju samoubistva 15-godišnje ruske tinejdžerke, koja je pokušala da skoči u reku i da se na taj način ubije.

Kada su je iz reke spasili i pitali je da li je svesna da je mogla da umre, rekla je “Svesna sam, ali to je kul, sav taj adrenalin”.

Foto: Twitter, Pixabay

Njihovu sreću da preživi nije imao mali Konor Volmot (13) iz Irske koji je preminuo 11. maja, a koga je mrtvog pronašao njegov rođeni otac u polju blizu njihove kuće u Siksmajlbridžu.

– Ja sam ga pronašao i na osnovu položaja u kom je bio jasno je bilo da je u pitanju nekakva glupa igra koja je pošla naopako, ali siguran sam da moj sin nije samom sebi oduzeo život. Možda je na neki način i bio povezan sa tom igrom preko društva, ali on je bio srećno dete i ljudi treba da znaju da ovo nije samoubistvo – izričit je bio skrhani otac nakon brojnih naslova u medijima.

#Irska

#Online igrica

#Plavi kit

#Rusija

#Tragedija

'