AKTUELNO

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miljan Ranđelović izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da jedino Srpska lista ima podršku Republike Srbije i zvaničnog Beograda na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji koji se održavaju 11. juna.

Ranđelović je pozvao Srbe sa KiM i sve one koji imaju pravo glasa na izborima da masovno izađu i podrže Srpsku listu za koju je rekao da jedino ona može da garantuje političko prisustvo Republike Srbije na KiM i opstanak svih njenih institucija.

"Jedino Srpska lista u saradnjii sa Beogradom može da se izbori za Zajednicu srpskih opština. Ovo su sudbinski izbori za naš narod na KiM, a pre svega zbog toga što postoje tendencije da se smanji uticaj institucija Republike Srbije na KiM i jedino Srpska lista može da garantuje da ce srpske institucije i dalje opstati na prostoru KiM,"" naglasio je Ranđelović.

Foto: Wikipedia

Ranđelović, koji je danas prisustvovao uvodnom delu sastanka Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici, kazao je da na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji nema više kolona i da je jedina kolona Srba u pokrajini ona koju podržava Srbija - Srpska lista.

"Sve ostale liste koje se predstavljaju za srpske kandidovali su Albanci, to nisu naši kandidati, to su kandidati onih koji bi hteli da zauzmu mesta koja su garantovana Srbima na KiM. Srbi u pokrajini to ne treba da dozvole, zato pozivamo sve Srbe koji žive na KiM i Srbe koji imaju pravo glasa to pravo iskoriste, da se masovno odazovu i podrže Srpsku listu, zato što je jedino Srpska lista srpska i zato što jedino Srpska lista ima podršku Republike Srbije" naglasio je Ranđelovic.

On je istakao da je Srpska lista već dokazala da može da bude brana formiranju takozvane "vojske Kosova" i da u saradnji sa Beogradom Srpska lista može i u budućem periodu da ne dozvoli formiranje kosovske vojske od koje, kako je rekao, najviše bi bili ugroženi Srbi na KiM i Republika Srbija.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da je današnji sastanak u Kosovskoj Mitrovici prvi neformalni sastanak na koji su pozvani svi kandidati za poslanike ispred Srpske liste ali i ostali predstavnici i aktivisti.

"Znate i sami da su za 11. jun raspisani vanredni parlamentarni izbori i danas ćemo razgovarati o svim aktivnostima koje ćemo preduzeti u narednih nekoliko dana kako bi zaista pokazali i dokazali našem narodu na KiM zbog čega su važni i značajni ovi izbori i kako bi pokazali našem narodu zašto je važno da podrži Srpsku listu"- rekao je Simić.

Foto: Tanjug

Simić je istakao da je neophodno da što veći broj Srba sa pravom glasa na KiM izade na izbore kako bi se sprečilo ulazak Srba lojalnih Prištini u parlament i porucio da Srpska lista neće tolerisati nikakve neregularnosti na izborima.

On je podsetio da vojska Kosova nije formirana isključivo zahvaljujući delovanju Srpske liste, što će biti jedan od njenih ključnih zadataka i u narednom sazivu parlamenta.

Na sastanku Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici bili su prisutni i većina gradonačelnika kosovskih opština sa srpskom većinom i drugi.

#Izbori

#Kosovo

#Srpska lista

'