AKTUELNO

U napadu koji se dogodio u ponedeljak uveče na kraju koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesterskoj areni poginule su 22 osobe

Oko 20 osoba i dalje je u kritičnom stanju nakon samoubilačkog bombaškog napada na pop koncertu u Mančesteru, a reč je o osobama koje su zadobile teške povrede kao što su oštećenja važnih organa i udova, rekao je danas britanski zdravstveni zvaničnik.

- Trenutno lečimo 64 osobe, od kojih je oko 20 na intenzivnoj nezi - rekao je za Skaj njuz Džon Raus, direktor službe za zdravstveno i socijalno osiguranje u široj mančesterskoj oblasti, prenosi Rojters.

U napadu koji se dogodio u ponedeljak uveče na kraju koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesterskoj areni poginule su 22 osobe, a četiri žrtve su identifikovane - Safi Rusos (8), Olivija Kempbel (15), Džordžina Kalender (18) i Džon Etkinson (28), prenosi Bi-Bi-Si.

Među poginulima je i jedan bračni par iz Poljske, izjavio je danas poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski, navodi Rojters.

- Roditelji su došli posle koncerta da sačekaju svoje ćerke i, nažalost, imamo informaciju da su poginuli, dok su im deca živa i zdrava - rekao je šef poljske diplomatije privatnom radio RMF FM.

Još jedan Poljak, otac deteta koje je prisustvovalo koncertu, ranjen je u tom napadu i podvrgnut hirurškoj intervenciji, dodao je Vaščikovski.

#Mančester

#Napad

#žrtve

'