AKTUELNO

Zaplena imovine, za sada, je odložena.

Izvršitelji su u ponedeljak u 10 časova trebalo da počnu sa zaplenom imovine Kliničko bolničkog centra "Dragiša Mišović", zbog nesporazuma u vezi sa delom zemljišta koje nije čak ni u njihovom vlasništvu, ali je zaplena odložena, ne znam na koliko dugo, rekao je direktor ove ustanove profesor doktor Radisav Šćepanović.

KBC “Dr Dragiša Mišović” na udaru je izvršitelja od aprila ove godine zbog 12 ari zemlje, u Kronštatskoj ulici broj 7 koje je pripadalo Beograđanki Simonidi Tanasijević.

Po pravosnažnoj presudi bolnica Simonidi Tanasijević, vlasnici zemljišta treba da plati naknadu u iznosu od 1,1 milion evra (111.5490.290,00 dinara).

Foto: Printscreen

- Bolnica je naslednik dugova bivše Železničke bolnice i mora da plati taj dug, to je rezultat sudskog procesa, a ni na koji način ne može bolnica da bude dužnik za ono što nikada nije uradila - istakao je Šćepanović.

Tanasijević, koja je tužila bolnicu, rekla je da je ona raspoložena da prekine sa rešenjem.

-Razgovarao sam sa njom, negde oko Vaskrsa i ona mi je rekla da nije znala da će bolnica da bude tužena, ona je kasnije ovlastila svog bratanca, jer je imala zdravstvenih problema i bila je preokupirana tim problemima i kako mi je rekla njen bratanac, koji je advokat, zloubotrebio je situaciju i da ona ne zna šta se desilo - ispričao je Šćepanović, dodajući da je ona naglasila da nema potrebe za tim parama i da želi da se prestane sa svim tim, ali da je očigledno došlo do preokreta.

Foto: Printscreen

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je u ponedeljak posetio KBC "Dragiša Mišović" kako bi potvrdio da bolnica, uprkos svim poteškoćama, neće prestati da radi.

-Važno je da bolnica neće prestati da radi - istakao je Šćepanović.

#Imovina

#KBC Dragiša Mišović

#Zaplena

'