AKTUELNO

Gubitnički kandidat predsedničkih izbora i nekadašnji Zaštitnik građana Saša Janković u intervjuu datom Beti pomenuo je Aleksandra Vučića toliko puta da konstatacija može da bude da je on opsednut premijerom i novoizabranim predsednikom Srbije

Predsednik novoosnovanog Pokreta Slobodni građani Srbije (iako je pokret već neko osnovao) Saša Janković izjavio je u intervjuu agenciji Beta da je spreman na saradnju sa svim partijama opozicije koje se "obavežu da neće prikriveno sarađivati sa vlašću Aleksandra Vučića".

Iako je već iz te rečenice jasno da je reč o pokretu čija je kompletna ideologija zasnovana na strategiji "protiv Vučiča", u tom intervjuu Jaković je gotovo u svakom i odgovoru na pitanje pominjao ime premijera i izabranog predsednika Srbije.

Janković je čak rekao da će posebno insistirati na uslovu da niko iz pokreta ne sme da sarađuje sa Aleksandrom Vučićem jer je to "vezivanje poveza oko očiju građanima Srbije pred streljačkim vodom"?!

Ono što je još zanimljivo jeste da nekadašnji zaštitnik građana bez pokreta ili pokret bez zaštitnika ocenio je da se u Srbiji od 2012. godine ne održavaju u potpunosti fer i slobodni izbori i da njihovih rezultati nisu precizan izraz volje građana?!

Da li to znači da Janković misli da su izbori iz 1996. ili 2000. godine bili demokratski...

Konačno, Janković nije propustio priliku ni da, po ko zna koji put, zapreti nasiljem.

- Ne očekujem bitnu promenu izbornih uslova do beogradskih izbora koji neće biti raspisani kada je vreme, jer Vučić nikada nije raspisao izbore kada im je vreme, već kada njemu to odgovara. Vučić nam neće dati fer uslove, moraćemo sami da ih osvojimo - rekao je Janković, samo nije objasnio kako to misli da "sam osvoji" fer uslove.

#Aleksandar Vučić

#Intervju

#Napad

#Saša Janković

'