AKTUELNO

Nada o ozdravljenju devojčice ne prestaje.

Teodora Vranješević, devojčica koja je u svojoj borbi protiv bolesti ujedinila Srbiju, primljena je u Univerzitetsku dečju kliniku u Frankfurtu, ali nakon urađenih analiza lekari su utvrdili da joj se teška bolest povratila.

Foto: Privatna arhiva

- Teodori danas počinje novi blok hemioterapije, jer ima recidiv, što nije dobro, ali ne gubimo nadu. Donor koštane srži je pronađen, a kada će transplantacija zavisi da li će i kako reagovati na ovaj blok koji će primati pet dana - rekao je za Pink.rs otac devojčice Bogdan Vranješević.

Cela Srbija se pomoću dobrih ljudi ujedinila i za samo četiri dana sakupila novac za lečenje Teodore u inostranstvu. 350.000 evra je sakupljeno, i Vranješevići su otputovali u Nemačku gde je pronađen i donor koštane srži.

Foto: Privatna arhiva

- Nešto konkretnije znaćemo tek za oko tri sedmice, kada će biti rađene nove analize. Njoj se sada obara imuni sistem lekovima, da bi se neutralisale maligne celije, pa tek kada počne da se diže mogu da budu urađene nove analize. Toliko za sada mogu da Vam kažem. Uzdamo se u Teodorinu snagu i odlučnost, znanje lekara na Uni klinici, i Božiju pomoć - dodao je Bogdan.

N. Petričević

#Bolest

#Nemačka

#Operacija

#Teodora Vranješević

'