AKTUELNO

Devetogodišnja devojčica iz Kragujevca obolela od mijeloidne leukemije, mora na transplantaciju kostne srži u Frankfurt, koja košta čitavo bogatstvo.

Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca je do aprila 2016. godine, bila obično dete. Bezbrižna osmogodišnja devojčica. Pohađala je drugi razred Osnovne škole "Svetozar Marković" u Kragujevcu, učila, igrala se sa drugarima, uživala u trenucima sa svojim mlađim bratom Đorđem, majkom Natašom i ocem Bogdanom.

Foto: Privatna arhiva

U trenutku, nakon iznenadne malaksalosti, promenio se i njen, i život cele porodice. Lekari su, nakon analiza, utvrdili da je obolela od teškog oblika malignog oboljenja - akutne mijeloidne leukemije.

Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu počela je besomučna borba lekara za Teodorin život, ali i bitka malene devojčice sa naletima opake bolesti i iscrpljujućom agresivnom terapijom. Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije, ali brojne komplikacije sprečile su željene rezultate.

Teodora hitno mora na transplantaciju koštane srži u jednu od najeminentnijih evropskih zdravstvenih ustanova - Univerzitetsku dečiju kliniku u nemačkom gradu Frankfurtu. Nažalost, za tu jedinu preostalu šansu da nastavi život treba platiti celih 350.000 evra.

Foto: Privatna arhiva

Za prikupljanje novca na raspolaganju je malo vremena, samo desetak dana, jer se Teodori uporna i agresivna bolest ponovo budi, a lečenje u Frankfurtu može da započne tek kada se na bankovnom računu klinike nađe 350.000 evra.

Kampanja za obezbeđenje donacija počela je u sredu uveče na Fejsbuku, za nekoliko dana će biti određen broj za slanje SMS poruka preko Fondacije "Budi human" Aleksandra Šapića, započinje organizacija humanitarnih događaja.

Način uplate pomoći

Uplate novčane pomoći za Teodorino lečenje moguće je izvršiti na dinarskim i deviznim računima Bogdana Vranješevića u Erste banci:

DINARSKI RAČUN:

340 - 32003872 - 78

DEVIZNI RAČUN:

CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:

(NAVESTI OZNAKU VALUTE)

SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:

SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

BENEFICIARY:

IBAN RS35340000003200387278

NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN

ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

International Payments Department

Erste Bank a.d., Novi Sad

#Bolest

#Humanitarna akcija

#Teodora Vranješević

'