AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

8.44 - TRK U KUPOVINU! Ovako će radnje raditi za praznike

Supermarketi će tokom prvomajskih praznika imati raznoliko radno vreme. U nedelju i ponedeljak, 30. aprila i 1. maja, neke prodavnice će raditi skraćeno, do 15 časova, neke do pondeva, a veće radnje radiće tokom svih dana praznika, po uobičajenom radnom vremenu. U utorak, 2. maja svi marketi će raditi po uobičajenoj satnici.

10.18 - STRAŠNA NESREĆA U PAKISTANU! MINIBUS UPAO U KLISURU! Poginulo 11 osoba, povređeno devetoro

Najmanje 11 osoba je poginulo, a devet je povređeneo kada je minibus upao u klisuru u distriktu Gornji Dir u planinskom području na severozapadu zemlje, saopštila je danas pakistanska policija.

10.38 - DAČIĆ O PROJEKTU "VELIKA ALBANIJA": Rama i Tači blefiraju Evropu, IGRAJU NA SVE ILI NIŠTA!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da su izjave kosovskih i albanskih zvaničnika o stvaranju Velike Albanije usmerene ka Briselu a ne Beogradu, ali da su opasne po stabilnost regiona. - Albanci igraju na sve ili ništa, blefiraju i izjave su namenjene ne Beogradu nego Briselu... ako nas ne primite u (Evropsku Uniju) izazvaćemo sukobe - rekao je Dačić za televiziju Pink.

13.11 - KRAJ DRAME U CENTRU BEOGRADA! Ispod automobila na Zvezdari nema EKSPLOZIVNE naprave

Zbog sumnje da se ispod parkiranog automobila u Đakovačkoj ulici na Zvezdari nalazi eksplozivna naprava, policija je blokirala okolne ulice. Nakon što su na teren došle ekipe koje će demontirati bombu, utvrđeno je da nema ekspolozivne naprave.

13. 20 - BRUTALNO UBISTVO! Žena pronađena mrtva u železničkom vagonu u Beogradu

Telo nepoznate žene pronađeno je danas pre podne oko 10.50 sati u vagonu kod Železničke stanice u Beogradu. Prema nezvaničnim saznanjima telo je pronađeno u žuto-narandžastom putničkom vagonu parkiranom na sporednom koloseku nedaleko od smeštaja za železničare.

17. 00 - Merkelova u Saudijskoj Arabiji: Svojim POSTUPKOM BI MOGLA DA RAZBESNI DOMAĆINE

Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je danas u Saudijsku Arabiju, na početku posete zemljama Persijskog zaliva. Mediji su odmah primetili da Merkelova nije uradila nešto što većina političarki sa zapada obavezno uradi po dolasku u tu zemlju. Naime, Angela Merkel je doputovala na sastanak sa kraljem Salmanom, a mediji primećuju da kosu nije pokrila maramom. Nju su dočekali kralj i drugi zavničnici u gradu Džida na zapadu zemlje, prenosi AP.

17.45 - ODLIČNA VEST ZA BUDUĆE RODITELJE: Evo koliko novca će dobiti SVAKA BEBA

Svaka novoređena beba u Beogradu od juna pa nadalje dobijaće po 10.000 dinara, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Siniša Mali je rekao da za te isplate ima prostora, jer je u budžetu grada ušteđen novac.

18. 45 - POSLE NEREDA U SOBRANJU: Saslušanja u toku, uhapšeno pet osoba. Da li će američki zvaničnik PODIĆI TENZIJE?

Na ulicama Skoplja danas je mirno. Počela su prva hapšenja ljudi koji se smatraju odgovornim za nerede u Sobranju. U dvodnevnu posetu Makedoniji stigao je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji. Reporter Pinka iz Skoplja javlja da je dva dana nakon haosa u Sobranju, dana na ulicama Skolja mirno, ali da se ne zna kako će se situacija razvijati narednih dana.

19.00 - Ahmeti: IZBOR DŽAFERIJA JE REALNOST - to je poruka Brajana Hojt Jia

Lider vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI, Ali Ahmeti kaže da Makedonija treba da prihvati realnost, a to je izbor predsedavajućeg Sobranja. Treba da ga podrže i oni koji ga osporavaju zato što je njegov izbor obavljen na legalan i legitiman način, poručuje Ahmeti. Kako navodi "Radio Slobodna Evropa" na makedonskom jeziku, Ahmeti je kazao da ovim prenosi poruku zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Brajana Hojt Jia sa kojim se danas sastao u rezidenciji američkog ambasadora u skopskom naselju Bardovci.

Vremenska prognoza: Sutra ujutro će biti sveže i po kotlinama ponegde kratkotrajna magla, tokom dana pretežno sunčano, a sredinom dana i posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova s grmljavinom, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab i umeren vetar, uglavnom jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od dva do osam stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 18 do 24 stepeni.U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar.

#Pregled vesti

'