AKTUELNO

Majka Stojanke Vukotić, Pauna Marić (1924), preminula je sinoć oko 21 i 30 sati u kući u Arilju, iz koje je trebala da se iseli sa svojom kćerkom Stojankom po osnovu sudskog postupka koji vodi sud u Požegi.

- Ona jeste bila u godinama, stara i lošeg zdravlja, ali sva ova situacija ju je dotukla, kada je videla onoliki narod, gužvu u dvorištu i policiju. Poslednja dva tri dana nije mogla da priča niti je uzimala hranu. Sinoć je izdahnula - rekla je Stojanka, dodajući da su i deca pod stresom, a svi u kući na lekovima.

Stojanki Vukotić preti prinudno iseljenje, a stotine sugrađana ovih dana brane njenu kuću uvereni da iza sumnjive licitacije stoje i neki službenici državnih organa, ali istog su mišljenja i njeni pravni zastunici.

Građani su se pre nekoliko dana pismom obratili premijeru i zatražili da spreči, kako kažu, pravno nasilje. - Molimo vas da ne kršite zakon, već da sprečite nepravdu i pokažete snagu države u zaštiti građana, u smislu da preispitate okolnosti pod kojim će Stojanka Vukotić iz Arilja ostati bez krova nad glavom - navodi se u pismu premijeru.

Nakon tog pisma premijer Aleksandar Vučić naložio je da se u najkraćem roku nađe pravično i pošteno resenje i da se preispitaju okolnosti pod kojim je došlo do naloga za iseljenje.

Stojanka Vukotić iz Arilja treba da se po nalogu sudskog izvršitelja iseli iz kuće u kojoj živi 40 godina, ali njeni pravni zastupnici smatraju da je sprovedena licitacija bila "sumnjiva" i traže da sudski organi još jednom provere činjenično stanje.

#Arilje

#Smrt

'