AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 27. april.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, uz slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od četiri do 12, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod. I u Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo, vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 12, najviša dnevna oko 25 stepeni.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će porasti u odnosu na evro za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 123,2565 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Od početka godine dinar je prema evru ojačao za 0,2 procenta. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas pao za 0,4 procenta na 113,1728 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,0 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 4,1 procenat.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, a lepo vreme doprinosi dobroj vidljivosti, saopštio je jutro AMSS vožnji. Na putničkim terminalima na izlazu iz Srbije nema dužih zadržavanja od 30 minuta. Teretna vozila, prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, moraju dugo da čekaju. Na graničnom prelazu Batrovci čekaju oko 10 sati, Šid oko 6 sati, na prelazu Horgoš čekaju oko 5 sati, Kelebiji oko 60 minuta i prelazu Sremska Rača oko 3 sata.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

U saobraćajnim nezogdama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu povređene su četiri osobe, od koji jedan mladić teže, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Hronični bolesnici, ne bi trebalo da izlaze u ranim jutarnjim satima, već tek posle 11 časova. Treda redovno da uzimaju prepisanu terapiju i da se ne izlažu preteranom fizičkom naporu. Lagana šetnja je dobra za sve, utreba konzumirati voće, povrće, kao i unositi dovoljno tečnosti.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Kurs

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

#Vreme

'