AKTUELNO

Novljanin Duško Roganović, koji je teško povređen u jučerašnjoj eksploziji podmetnute bombe u njegovom automobilu u Herceg Novom, preživeće iako je izgubio obe noge, potvrdili su lokalnim medijima iz Kliničkog centra Crne Gore.

Na zahtev porodice, Roganović je helikopterom prebačen u Klinički centar Crne Gore.

– Dovezen je u bolnicu Meljine juče oko 14.50 h, sa traumatoznom amputacijom donjih udova. Eksplozija je “otkinula” udove, nakon čega je bio neophodan hiruški zahvat. Imao je obilno krvarenje i na hiruškom odeljenju ukazana mu je sva pomoć. Primio je 8 doza krvi i 20 infuzija, a porodica i rodbina su u međuvremenu već angažovali privatno helikopter kojim je prebačen u Klinički centar Crne Gore - kazali su u bolnici Meljine.

Foto: E-Stock Petar Jovanović

Na mestu nesreće lekar, slučajni prolaznik

Postoji slučajnost zahvaljujući kojoj je Roganović još u životu. Naime, na mjestu nesreće juče se zatekao doktor Hitne pomoći pri hercegnovskom Domu zdravlja, dr Ivan Brzaković. Kako priča za Radio Jadran, u trenutku nesreće bio je u jednom od lokala na Autobuskoj stanici kada je odjeknula detonacija.

– Izašao sam i video auto koje je udarilo u stub na ulasku u stanicu, pogledao put gore i dole, video telo čoveka kojeg je izbacila detonacija. Ležao je na nadvožnjaku. Potrčao sam do svog auta i uzeo lekarsku torbu. Video sam odmah da je reč o natkolenoj amputaciji i zamolio momka koji se našao tu da mi pomogne, pa sam tako stao nogama na jednu butinu povređenog, a ovaj momak na drugu, kako bismo zaustavili krvarenje do dolaska Hitne pomoći - priča dr Brzaković.

#Crna Gora

#Eksplozija

#Hronika

'