AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

10.02 - INCIDENTI NA KOSOVU! Tri automobila oštećena u požaru

U severnom delu Kosovske Mitrovice u ranim jutarnjim satima oštećena su tri putnička vozila u požaru, za koji se pretpostavlja da je podmetnut. U ulici Vasilija Ostroškog u Kosovskoj Mitrovici prvo je zapaljen "Mercedes" čiji je vlasnik kosovski policajac, a u požaru je oštećeno još jedno putničko vozilo koje je bilo parkirano pored.

10.24 - HOĆE VELIKU ALBANIJU: Turske obaveštajne službe guraju ideju Tačija i Rame

Postoje ozbiljne sumnje da su poslednje pretnje Srbiji prekrajanjem granica i stvaranjem "velike Albanije", a koje su sinhronizovano stizale iz Tirane, Prištine i Preševa pripremane u Ankari i sprovedene pod "dirigentskom palicom" turskih obavestajnih službi, pišu "Večernje novosti".

12.15 - Aleksandar Vučić: Ikea je dobar primer privlačenja švedskih investicija!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom švedskog parlamenta Urbanom Alinom o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, koja će biti značajno unapređena otvaranjem novog prodajnog objekta kompanije IKEA u Beogradu.

13.10 - EKSKLUZIVNO: OPOZICIJA SPREMNA DA KANDIDUJE RODOLJUBA ŠABIĆA ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA!

Prema informacijama sa kojima raspolaže Pink.rs Rodoljub Šabić, Poverenik za informacije od javnog značaja Republike Srbije, biće kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda. Naime, kako kaže naš izvor, Šabić se sa pojedinim opozicionarima dogovorio da on bude kandidat za prvog čoveka Beograda, a glavnu podršku trebao bi da dobije od Saše Jankovića.

14.44 - MRTVA BEBA PRONAĐENA U WC ŠOLJI U STAROJ PAZOVI: Tvrdnje njene majke će vas ŠOKIRATI

Istražni organi čekaju rezultate obdukcije novorođenčeta koje je pronađeno u ve-ce šolji u stanu T. B. (36) u Vojci kod Stare Pazove i tako otkriti kako je beba umrla. Policiju je o nemilom događaju obavestio doktor Hitne pomoći i, prema prvim nalazima, izvesnije je da je dete mrtvo rođeno.

14.49 - NOVA OBAVEZA ZA RODITELJE: Uvodi se još jedna VAKCINA, a evo kakve kazne ih očekuju ako ne vakcinišu dete

Vakcina protiv bakterije streptokokus pneumonija ili pneumokoke od 1. oktobra biće besplatna i obavezna za svu decu u Srbiji, najavio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Zoran Panajotović. Ta vakcina štiti decu od upale srednjeg uha, bronihtisa, meningitisa, sepse, upale pluća.

15.25 - POHVALA IZ MMF-A: IMPRESIVNI REZULTATI SRPSKE PRIVREDE, faktori rasta mogu biti i veći od tri do tri i po odsto

Šef kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Sebastijan Sosa rekao je da je fokus te institucije u našoj zemlji na strukturnim reformama i promociji modernih sektora, koji su ključni za održivost i razvoj srpske privrede. Sosa je rekao da su rezultati srpske privrede, naročito kada je reč o fiskalnoj konsolidaciji, impresivni u poslednjih nekoliko godina, i konstatovao da je uložen veliki napor kako bi se taj rezultat postigao.

17.10  - ŽIVI IZGORELI U AUTOMOBILU POSLE SUDARA! Troje mrtvih u udesu kod Srborbana

Tri osobe izgubile su život, a još dve su povređene, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 13 sati kod Srbobrana. Troje putnika izgorelo je u automobilu koji se zapalio posle sudara sa drugim vozilom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

16.01 - OBELEŽENA godišnjica deportovanja novosadskih Jevreja

Povodom 73.godišnjice deportacije novosadskih Jevreja u nacističke logore smrti, danas je Jevrejska opština Novi Sad organizovala komemorativni program, a vence ispred spomen- table na Sinagogi položili su Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, zatim Atila Pinter, ambasador Mađarske u Srbiji, Dženi Sedov, zamenica šefa misije u Ambasadi Izraela u Beogradu, kao i predstavnici Saveza jevrejskih opština Srbije, Jevrejske opštine Novi Sad i ostalih jevrejskih opština.

Foto: Tanjug

Vremenska prognoza: U Srbiji se sutra očekuje toplo i u većem delu dana pretežno sunčano vreme, dok je na zapadu i severozapadu Srbije, posle podne i uveče, uz više oblačnosti, ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, saopštio je danas Hidrometeorološki zavod Srbije. Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata i ponegde na planinama jak, južni. Najniža temperatura kretaće se od 5 do 15, a najviša od 24 do 28 stepeni Celzijusa. U Beogradu će sutra biti toplo, ujutro i pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura će biti oko 14, a najviša oko 27 stepeni Celzijusa.

#Pregled vesti

'