AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

07:03 - Danas izbori u pet lokalnih samouprava

U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni. Lokalne izbore u tim opštinama raspisala je 27. februara predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Foto: Beta

07:57 - FRANCUZI DANAS BIRAJU PREDSEDNIKA!

Kandidatkinja za predsednika Francuske i šefica ultradesničarskog Nacionalnog fronta Marin le Pen nakon najnovijeg terorističkog napada u Parizu mogla bi da odnese najveći broj glasova u prvom krugu izbora u nedelju, ocenjuju analitičari.

08:49 - TRAGEDIJA U SREMČICI! Mladić izgoreo u požaru, vatrogasci gasili vatru, ali mu nije bilo spasa

U požaru koji je rano jutros izbio u kući u Sremčici, nastradao je muškarac (28). Prema prvim informacijama on je živeo u kući koja je izgorela do temelja. Čak 20 vatrogasaca gasilo je požar, ali nesrećnom mladiću nije bilo spasa.

10:57 - UŽAS KOD KOVINA! UJAK OD DECEMBRA ZLOSTAVLJAO SESTRIČINU (14): 'Uzeo mi je nevinost u automobilu! Silovao me je nekoliko puta zaredom...'

Policija je u petak veče uhapsila A. N. iz sela Mramorak kod Kovina zbog sumnje da je mesecim silovao sestričinu I. N. (14), i da joj je napravio dete. Devojčica je smogla snage da ispriča šta se sve dogodilo.

12:27 - DANAS JE MALI USKRS ILI TOMINA NEDELJA: Ako želite da se oslobodite ZLA i budete SREĆNI, uradite OVO!

Danas se završava takozvana Svetla nedelja, prvih sedam dana po Uskrsu. Ovi dani imaju posebano mesto u srpskom narodnom verovanju i za njih se vezuje mnoštvo običaja. Sutrašnji dan, nedelja, poznat je i kao „Mali Uskrs“.

Foto: Wikipedia

14:44 - OBEĆANJE GRADSKOG MENADŽERA! Vesić: Do kraja godine biće renovirana dvorana Dom sindikata (FOTO)

Dvorana Doma sindikata, koja je decenijama unazad bila zakupac, u maju prošle godine otišla je u stečaj i ubrzo dobila novog vlasnika, kompaniju "MCF Metakom films". Na sastanku predstavnika Grada Beograda i novog vlasnika dogovoreno je i da se hol ispred dvorane preuredi u galeriju za umetnička izlaganja.

14:58 - SEĆANJE NA STRADALE SRBE U JASENOVCU Vučić: Bez spoznaje i sećanja teško do bolje budućnosti

Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac-Donja Gradina od 2015. godine zajednički obeležavaju Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Srpske.

Foto: Tanjug

17:36 - RIK odbacio sva tri prigovora na konačne rezultate predsedničkih izbora

Republička izborna komisija odbacila je danas tri prigovora na konačne rezultate predsedničkih izbora održanih 2. aprila. Prigovori su odbačeni kao neosnovani, a tokom zasedanja moglo se čuti da za podnete prigovore adresa nije RIK, nego Skupština Srbije ili Ustavni sud.

18:42 - SRBIJA OBELEŽAVA DAN VOJSKE: Položen venac na Spomenik Neznanom junaku

Vojska Srbije praznuje 23. april u znak sećanja na taj dan 1815. godine, kada je odlučeno da se podigne Drugi srpski ustanak za oslobođenje Srbije od Osmanskog carstva, što je kasnije omogućilo stvaranje moderne srpske države i vojske.

Foto: Tanjug AP

18:54 - Vremenska prognoza za sutra

U Srbiji će ujutru ponegde u severnim, zapadnim, centralnim i istočnim krajevima minimalna temperatura biti temperatura ispod nule, tokom dana pretežno sunčano i toplije.

U Beogradu će jutro biti hladno, na širem području grada sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i toplije, s jutarnjom temperaturom od jedan do četiri i najvišom dnevnom oko 16 stepeni. Duvaće slab i umeren vetar, zapadni, posle podne u skretanju na južni.

#Informacije

#Pregled vesti

#Svet

'