AKTUELNO

Ujedno je obeležen i Dan Vojske Srbije.

U Takovu su obeleženi 202. godišnjica Drugog srpskog ustanka i Dan Vojske Srbije, u znak sećanja na dan kada je 1815. doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka protiv Otomanske imperije.

Pročitajte još: SRBIJA OBELEŽAVA DAN VOJSKE: Položen venac na Spomenik Neznanom junaku

Ceremoniju u Takovu predvodio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Popović koji je tom prilikom naveo da je pre tačno je pre 202 godine počelo ustanovljavanje moderne Srbije.

Foto: Tanjug

- Pre 202 godine bio je početak stvaranja Srbije na mudar način, što je potvrdilo da je sloboda Srbinu iznad svega. Mudrost je pre 202 godine pobedila u načinu stvaranja Srbije - rekao je Popović.

Prema njegovim recicma, ono čime se sprski seljak odlikuje su pamet, mudrost, porodica, hrabrost i večita želja za slobodom.

Foto: Tanjug

- Na taj način je stvorena Srbija koja danas egzistira na kostima tih junaka i onih iz oslobodilačkih ratova koje je Srbija vodila. Danas ta ista mudrost dolazi do izražaja i verujemo da politika koju danas Srbija vodi - mudra, izvire iz naroda i naše duše i obezbeđuje sigurnu budućnost Srbije - naveo je državni sekretar.

On smatra da ni pre 202 godine, nisu svi Srbi razumeli Miloša, i nisu shvatili šta radi, i zašto mora tako da se dođe do slobode i države.

Venci su položeni u Spomen kompleksu "Drugi srpski ustanak" u Takovu.

#Takovo

#Vojska

#godišnjica

'