AKTUELNO

Tokom noći dogodile su se četiri saobraćajne nesreće, u kojima nijedna osoba nije teže povređena.

U požaru u Mirkovićevoj ulici u Sremčici, oko 05:16 sati, mladić starosti 28 godina izgubio je život, saopštila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura, dodavši da je ekipa Hitne pomoći mogla samo da konstatuje smrt.

Foto: Pixabay.com

Tokom noći dogodile su se četiri saobraćajne nesreće, u kojima nijedna osoba nije teže povređena.

Oko 20:14 sati kod novobeogradskog buvljaka, muškarac starosti 60 i žena 61 godina, lakše su povređeni i preveženi u urgentni centar.

Na raskrsnici zrenjaninskog i ovčanskog puta oko 21:21 časova, ženska osoba starosti oko 48 godina pretrpela je lakšu povredu, istegnuće vrata, i potom prevezena u urgentni centar.

Foto: Beta

Na raskrsnici Ustaničke i Kruševačke ulice, oko 22:21 sati, lakše su povređeni muškarac (50) i žena (46), koji su zbrinuti na licu mesta, a odbili su transport.

Na prelazu kod Pančevačkog mosta, lakše je povređena devojka starosti 15 godina i prebačena u urgentni centar.

Pozivi tokom noći uglavnom su stizali od hroničnih bolesnika, najviše od asmatičara i hipertoničara.

Hitna pomoć imala je 104 intervencije od kojih 28 na javnom mestu. Intervencije na javnom mestu - čak 16 - bilo je zbog tuča koje su nastale širom Beograda.

Foto: Pixabay/Pink.rs

Subota je, kako navodi portparolka, bio izuzetno naporan dan u kome je skoro svako stanje, u 131 intervenciji (35 na javnom mestu) bilo urgentno.

Macura je prokomentarisala sliku čoveka koji leži na Cvetkovoj pijaci, koja se pojavila na društvenim mrežama i u medijima, sa komentarima da taj čovek "umire", a Hitna pomoć se nije pojavila 15 minuta.

Ona je rekla da je ekipe Hitne pomoći, koja se našla na licu mesta, konstatovala da je taj čovek bio u alkoholisanom stanju, a ne u stanju opasnom po život, i da su ga prevezli na VMA na trežnjenje.

#Hitna pomoć

#Policija

#Požar

#Saobraćajna nesreća

'