AKTUELNO

Dečaka je ubila struja kad je hteo da pomeri kabl koji je "na divlje" bio vezan za banderu. Čuvši vrisak, majka je pritrčala da mu pomogne, ali je i ona nastradala.

Marijana Petrović (46) i njen sin Darko (16) iz aleksinačkog sela Glogovica, poginuli su u četvrtak od strujnog udara. Darko se kobnog dana oko 18:30, u dvorištu porodične kuće, slučajno uhvatio za žicu otpalu sa elektromreže, a majka Marijana pritrčala je da ga spase. Nažalost, oboje su poginuli na mestu.

Stravičnu scenu iz svog dvorišta video je Ivica Dimitrijević.

- Darko je ispustio krik od kojeg se ledi krv u žilama. Nisam znao šta se desilo, u prvi mah sam pomislio da ga je napao neki pas. Trenutak kasnije ugledao sam komšinicu kako trči po mokroj travi ka sinu. Povikala je: „Jao, sine moj, jao, sine moj!“ – ispričao je Dimitrijević.

Otac očajan: "Mislio sam da je sirotinja najveća muka, a sad shvatam da sam i u bedi bio srećan"

Slađan Marković, Marijanin muž i Darkov otac, u petak je neutešno jaukao ispred trošne kuće u kojoj su živeli.- Sada mi je sve džaba... Ne bi mi muku ublažilo ni da mi daju stan u Beogradu... Mislio sam da je sirotinja najveća muka, a tek sad shvatam da sam i u bedi bio srećan - jadao se Slađan.On je, kaže, kobnog dana bio u Beogradu, gde je radio.- Otkako sam pre desetak godina ostao bez posla u firmi "Moravica", radio sam šta god sam stigao da bih obezbedio bolji život porodici. Kad sam te večeri stigao kući, dočekale su me najcrnje vesti, komšije su mi kazale da su Marijana i Darko stradali - priča ožalošćeni suprug.

Pritrčale je i obema rukam aobgrlila Darka, koji se tresao jer je sa obe šake držao žicu strujnog voda. Strujni udar se preneo sa sina na majku i oboje su pali zagrljeni na zemlju.

- Odmah sam pozvao Hitnu pomoć, policiju i Elektrodistribuciju i svi su stigli iz Aleksinca za manje od deset minuta – rekao je komšija za medije.

Ekipa Hitne pomoći je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt majke i sina.

#Aleksinac

#Struja

#Tragedija

'