AKTUELNO

Makedonski atletičar Dario Ivanovski pobednik je trke u polumaratonu na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu, dok je u ženskoj kategoriji, drugu godinu za redom pobedu odnela crnogorska atletičarka Slađana Perunović.

Makedonski atletičar Dario Ivanovski pobednik je trke u polumaratonu na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu. Ivanovski je deonicu od 21 kilometar istrčao u vremenu od sat vremena i 10 minuta.

Foto: Tanjug

Drugo i treche mesto zauzeli su srpski takmičari Velimir Bojović (1:10:40) i Marko Ranković (1:11:56).

Atletičarka iz Crne Gore Slađana Perunović drugu godinu zaredom trijumfovala je u polumaratonskoj trci u Beogradu u ženskoj konkurenciji.

Foto: Tanjug

Perunović je na 30. Beogradskom maratonu slavila u vremenu od 1 sat, 21 minut i 40 sekundi.

Drugo mesto u trci na 21 kilometar zauzela je Natalija Grac iz Poljske rezultatom 1:28:28, dok je treća Srpkinja Aleksandra Marinkov 1:30:00.

-Drago mi je što sam odbranila titulu u Beogradu. Spremila sam se na pravi način, jer jurim normu za Svetsko prvenstvo. Zadovoljna sam vremenom, a krivo mi je što nisam imala jaču konkurenciju - rekla je Perunović novinarima posle trke.

I gradonačelnik istrčao polumaraton

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istrčao je polumaratonsku trku na 30. Beogradskom maratonu u vremenu od dva sata i četiri minuta, ali i promovisao zdrav stil života kao jedan od aktera spektakla u Beogradu.

-Prvi put sa učestvovao u polumaratonu, prošle godine nisam imao priliku zbog upale pluća i obećao sam da ću ove biti na stazi. Uspeo sam da dođem do dobrog rezultata, ali najbitnije je da smo videli gomilu nasmejanih ljudi i da je lepa slika otišla iz Beograda u svet - rekao je Mali novinarima posle trke.

#Beograd

#Beogradski maraton

'