Info
ZABAVAAKTUELNO
globaltel

vesti

POTPUNO BESPLATNA STRUJA! Ukoliko nemate sredstava da platite račun, javite se OVDE


EPS podseća sve socijalno ugrožene građane da imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije.


Nakon nedavne nesreće koja je zadesila porodicu u selu Glogovac, u kojoj je od strujnog udara nastradalo dvoje članova od strujnog udara, Elektroprivreda Srbije je izdala saopštenje u kome zaposleni u Elektroprivredi Srbije saosećaju sa porodicom nastradalih.

Autor: Wikipedia

– Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije – ocenjuje u saopštenju EPS.

EPS, tim povodom, podseća sve socijalno ugrožene građane da se imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije. 

Sve što je potrebno,jeste da se prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi,kaže se u saopštenju EPS-a.

Autor: Pixabay.com

 U saopštenju “EPS podseća da Elektroprivreda Srbije nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate”.

EPS konstatuje da “na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava mesečno. 

Autor: Pink.rs

Čak 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071,4 dinara ili popust u visini računa.

– Ova tragedija nas opominje da pored toga što predstavlja krivično delo samovlasno priključenje na električnu mrežu ugrožava bezbednost i zdravlje lјudi i može da dovode do najtežih posledica – gubitka ljudskog života,” zaključuje se u saopštenju EPS-a.

Komentari • 0


povezane vesti