AKTUELNO

Vučić i Čepurin razgovarali o pripremama za predstavljanje srpske privrede na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sank Peterburgu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o pripremama za predstavljanje srpske privrede na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sank Peterburgu.

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika su se saglasila da će učešće Srbije na Sanktpetrburškom forumu, u svojstvu zemlje-počasnog gosta, biti prilika da se mogućnosti i rezultati srpske privrede na najbolji način predstave ne samo u Rusiji, već i pred više od 12.000 učesnika iz oko 130 zemalja.

Vučić i Čepurin očekuju da će predstavljanje Srbije u Sankt Peterburgu doprineti intenziviranju srpsko-ruske ekonomske saradnje, ali i sveukupnim srpsko-ruskim odnosima u obostranom interesu. I ovom prilikom je konstatovano da se odnosi dveju zemalja dobro razvijaju.

Marokanski kralj Muhamed VI čestitao Vučiću pobedu na izborima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Maroko Muhameda Amina Belhaža, koji mu je, uz lične čestitke za pobedu na predsedničkim izborima, uručio i čestitku marokanskog kralja Muhameda VI.

Foto: Tanjug

U čestitki, kralj Muhamed VI, uz želje za uspeh na novoj dužnosti, ističe opredeljenost da dve zemlje jačaju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, a u korist naroda Srbije i Maroka.

Vučić i ambasador Belhaž su se saglasili da je ovogodišnje obeležavanje šezdesetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa prilika da dve zemlje nadograde dobre političke odnose većom privrednom saradnjom. Dvojica sagovornika su, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, izrazila očekivanje da će između Srbije i Maroka biti ustanovljena bolja razmena informacija, organizovan međusobni nastup na tržištu i povezivanje odgovarajućih asocijacija privrednika.

Premijer Vučić zahvalio je ambasadoru Belhažu na čvrstom stavu Maroka o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, koji je došao do izražaja i prilikom glasanja protiv prijema takozvanog Kosova u UNESKO.

Vučić rekao crnogorskom ambasadoru da ostaje posvećen jačanju odnosa sa CG

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas ambasadoru Crne Gore u Beogradu Branislavu Mićunoviću da će kao predsednik Srbije ostati posvećen daljem razvoju dobrih i prijateljskih odnosa, podsticanju unapredjenja ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju Srbije i Crne Gore.

Foto: Tanjug

Mićunović je Vučiću uručio čestitku crnogorskog premijera Duška Markovića koji je izrazio uverenje da će Srbija uz Vučićevo "snažno vođstvo nastaviti da igra konstruktivnu ulogu na Zapadnom Balkanu" i da će Vučić i u novom mandatu "biti iskreno posvećen očuvanju mira, stabilnosti i šansi za evropsku perspektivu" dve države, saopštila je vlada Srbije.

Foto: Tanjug

- Sa posebnim zadovoljstvom ističem činjenicu da Vaša pobeda na predsedničkim izborima otvara novu perspektivu za intenzivnu saradnju Crne Gore i Srbije na svim poljima od zajedničkog interesa. Bliskost naših naroda upućuje nas na najtešnje veze, čemu ste Vi kao predsednik Vlade Srbije davali nesumnjiv doprinos tokom prethodnih godina. Čvrsto verujem da je pred nama novo razdoblje snažne saradnje, zasnovane na poverenju i prijateljstvu koje smo već izgradili", navodi se u čestitki premijera Markovića.

#Aleksandar Vučić

#Aleksandar Čepurin

#Crna Gora

#Maroko

#Rusija

#ambasador

'