AKTUELNO

Vuk Jeremić planira da osnuje stranku ili pokret, piše današnji "Blic", dok "Večernje novosti" tvrde da on još nije doneo odluku o svom budućem političkom angažmanu.

"Blic" konstatuje da je Jeremić posle predsedničkih izbora "doslovno nestao" sa javne scene i da "za sada odbija" pojavljivanje u medijima, ali dodaje da on "najozbiljnije razmišlja o svom daljem političkom angažmanu".

Kako navodi list, pozivajući se na više izvora iz Jeremićevog okruženja, on se posla izbora sastajao sa ljudima koji su ga podržali u kampanji, analizira izborne rezultate budući da je osvojio manje od onog što su on i njegov tim očekivali.

"Razgovara sa političarima i strankama o mogućnosti nastavka saradnje. U planu je osnivanje partije ili pokreta i to bi trebalo da se definiše u narednim nedeljama ili mesecima", tvrdi "Blic".

"Večernje novosti", međutim, pišu da Jeremić još nije doneo konačnu odluku o načinu na koji će nastaviti politički da deluje. Taj list podseća da je Jeremić nakon zatvaranja birališta najavio da ostaje u Srbiji i u političkim vodama.

"Jeremićevu odluku sa nestrpljenjem očekuju čekaju i Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović i Velimir Ilić, kojji su podržali njegovu predsedničku kandidaturu", ocenjuju "Novosti".

#Političke stranke

#Vuk Jeremić

'