AKTUELNO

Sračani bolesnici i astmatičari teško podneli noć.

Tokom noći u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno pet osoba, među kojima i pešak koji je zadobio teške traume, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U nezgodi koja se dogodila oko 6 sati u smeru od Zelenog venca ka Brankovom mostu, povređena je devojka pešak (23), koja je sa teškom povredom glave prebačena u Urgentni centar.

Na Novom Beogradu kod kružnog toka u Omladinskih brigada oko 19:34 sati, lakše je povređen muškarac (45) i prevezen je u Urgentni centar.

Muškarac od oko 30 godina lakše je povređen u udesu koji se dogodio sinoć oko 20 časova, u ulici Pilota Mihaila Petrovića, prema Maričkoj na nadvožnjaku i on je pre vožnje u Urgentni centar, zbog istegnuća vrata vožen je na Institut za ortopedsko-hiruške bolesti Banjica.

Sinoć oko 22:32 časova na Autokomandi na izlazu prema Nišu lakše su povređeni muškarac (32) i žena (43). Hitna pomoć je dobila poziv oko 6 časova zbog prijave da su u ulicu Braće Krsmanović, dve osobe kolima udarile u zgradu, međutim, po dolasku na mesto događaja, prijavljene osobe nisu zatečene, rekla je Macura.

Ekipe hitne pomoći noćas su imale 73 intervencije od kojih 18 na javnom mestu.

Pomoć lekara su najviše tražili srčani bolesnici, astmatičari i osobe sa hipertenzijom.

hitna pomoć je juče intervenisala 124 puta, od čega, 44 puta na javnom mestu, a dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, jedan pad sa visine i jedna povreda mašinom.

SAVET LEKARA

Bez tople garderobe i kišobrana i dalje ne treba izlaziti napolje. Potrebno je unositi vitamine i jesti voće i povrće, kako bi se zaštitili od respiratornih infekcija. Redovno provetravanje prostorija i šetnja kad je suvo vreme su preporučljivi.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'