AKTUELNO

Barišnjikov je u Srbiji već boravio 2009. godine, kada je nastupao u Novom sadu.

Svetska baletska zvezda Mihail Barišnjikov stigao je večeras u Beograd, a premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić priredio je večeru u njegovu čast u vili "Mir".

Jedan od najvećih baletskih igrača današnjice od nedelje će u glavnom gradu imati baletske predstave, a domaćin tokom gostovanja u Beogradu mu je balerina Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre.

Foto: Tanjug

Mihail Nikolajevic Barišnjikov je roden u Rigi, kao mladić nastupao je u baletu Kirov u Lenjingradu, a tokom turneje 1974. godine prebegao je u Kanadu, gde je zatražio politicki azil.

Igrao je sa mnogim baletskim trupama, ali se na kraju zadržao u Baletu Njujorka. Kasnije je postao i umetnicki direktor Americkog baletskog teatra u Njujorku.

Barišnjikov se bavio i glumom i televizijskim nastupima. Nominovan je za Oskara za ulogu u filmu "Tačka preokreta" 1977. godine, a ostvario je uloge i u filmovima "Bele noći" i "Plesači".

Televizijska publika pamti ga i po ulozi ruskog umetnika Aleksandra Petrovskog, u poslednjoj sezoni serije "Seks i grad".

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Mihail Barišnjikov

#Sastanak

#Večera

'