AKTUELNO

Devojčica nikada nije upoznala oca koji je stradao kada je ona imala 20 dana.

Policijski rezervista Božo Petković (26) ubijen je snajperom 19. aprila 1999. godine za vreme NATO bombardovanja, i to samo 20 dana nakon što je dobio ćerku Anđelu.

Zločin se dogodio na Kosovu u selu Orlate, kod Prištine od strane zločinačke OVK.

- Tog dana se sećam kao da je juče bilo. Držala sam Anđelu u rukama, a na vrata je ušao svekar s policijom. Sreća što sam spustila bebu jer kada mi je saopšteno da je Božo ubijen, onesvestila sam se. Narednih dana pila sam lekove za smirenje. Nisam mogla da prihvatim da ga nema - počela je potresnu ispovest Jasmina Đorđević, supruga poginulog heroja.

Porodila se prvih dana bombarodvanja

Jasmina je prvog dana bombardovanja osetila jake bolove u stomaku i primnjena je u porodilište u Kragujevcu.

Metak u srce snajperom

Božo Petković je 19. aprila pogođen snajperom u srce, nakon što je njegova četa upala u zasedu terorističke OVK. - Iskrvario je posle nekoliko minuta. Nije mu bilo spasa. Izdahnuo je na rukama najboljeg druga Željka - kaže jasmina.

Foto: Facebook

- Vratili su me kući, a porodila sam se četiri dana kasnije. Bila sam prestravljena, čule su se sirene, a mediji su javljali o napadima. Kod kuće sam ostavila trogodišnju ćerkicu, a muž mi je bio u žarištu pakla, na Kosovu - priča ona.

Nekoliko dana po izlasku iz porodilišta kući je došao Božo, kako bi video ćerku. Ujutru ga je molila da ne ide, ali je herojski otišao da pomogne drugovima.

Pozdravili su se i poljubili, ne sluteći da je to poslednji put da se vide.

Ćerke tatu pominju svaki dan

Katarina Petković(21), Božina i Jasminina starija ćerka kaže da je njen tata heroj, kojeg se sećaju svakog dana.

- Često gledamo tatine fotografije, a ne prođe dan da ga ne pomenemo. Svi su nam pričali kako je bio dobar čovek i druželjubiv - rekla je ona.

#Kosovo

#Kragujevac

#NATO

#Tragedija

'