AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 29. mart.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će posle gladnog jutra, tokom dana biće sunčano i malo toplije sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 23 stepena. Duvaće slab do umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će se kretati od nula do sedam stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 19 do 23. U Beogradu će biti sunčano i malo toplije uz slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura oko šest, najviša dnevna oko 21 stepen.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Narodna banka Srbije je prodala danas na međubankarskom deviznom tržištu 15 miliona evra, pa će dinar sutra zadržati prema evru približno istu vrednost kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 123,9518 dinara za evro, objavila je NBS. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas ojačao za 0,1 odsto na 114,0311 dinara za jedan dolar.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, nema dužih zadržavanja ni na naplatnim rampama, saopštio je AMSS. Vremenske prilike su povoljne za vožnju, ali na pojedinim deonicama se izvode radovi, pa je izmenjen režim saobraćaja. Vozači bi trebalo da voze bez žurbe i poštuju pešake i da poštuju ograničenja u brzini. Na graničnim prelazima, prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Protekle noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe povređene, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Ona je rekla da pošto su jutra i večeri hladni, a dan topao, najbolje je slojevito se oblačiti. U najtoplijem delu dana treba biti opezan sa garderobom, jer je proleće tek počelo. Hronični bolesnici treba da izbegavaju preteran fizički napor, a najbolje je izaći iz kuće u periodu od 12 do 16 časova.

Foto: YouTube screenshot

#AMSS

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Saobraćaj

#Savet

#Vreme

'