AKTUELNO

Konačni rezultati izbora očekuju se u ponedeljak.

Stranka GERB Bojka Borisova osvojila je najviše glasova na parlamentarnim izborima u Bugarskoj, pokazuju rezultati dve izlazne ankete.Prema podacima izlazne ankete "Alfa Riserča" GERB je osvojio 32,2 odsto glasova dok su socijalisti, koji se vide kao bliži Rusiji, osvojili 28 odsto.

Izlazna anketa koju je sproveo "Galup Internešnal Balkan", GERB je dobio podršku 32,8 odsto glasača, a socijalisti 28,4 odsto.

Centralna izborna komisija saopštila je da je izlaznost na današnjim izborima iznosila 43 odsto u 17 časova po lokalnom vremenu, što je povećanje u odnosu na prethodne izbore

Zvanični rezultati se očekuju sutra, preneo je AP.

Ukoliko se potvrde rezultati izlaznih anketa, Borisov će dobiti treći mandat da formira vladu. Pravo glasa u Bugarskoj ima oko 6,8 miliona ljudi.

Borisov: Spremni smo da formiramo vladu Predsednik partije Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB), bivši premijer Bojko Borisov izjavio je da je njegova stranka spremna da formira vladu, pošto rezultati izlaznih anketa pokazuju da je na parlamentarnim izborima osvojila najviše glasova. - GERB ima dužnost da formira vladu jer je to volja naroda i jer smo mi izazvali prevremene izbore - izjavio je večeras Borisov, koji je u novembru podneo ostavku koju je obećao ako na izborima za predsednika bude poražena kandidatkinja njegove partije. Prema rezultatima dve ankete s birališta, njegova partija desnog centra osvojila je više od 32 odsto glasova. Borisov nije želeo da kaže s kojim strankama će pokušati da napravi koalicionu vladu. - Nećemo dozvoliti bilo kakvo mešanje stranih sila u unutrašnje poslove Bugarske -  rekao je Borisov.

#Bugarska

#Izbori

'