AKTUELNO

Obeležena su po tri ''bebi'' parking mesta i to ispred GAK ''Narodni front'', Instituta za ginekologiju i akušerstvo i KBC ''Zvezdara

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će prihod od plaćanja parkiranja na ''bebi'' parking mestima, iscrtanim ispred tri gradska porodilišta, biti iskorišćen za kupovinu neophodne medicinske opreme koja će biti donirana tim zdravstvenim ustanovama.

Postavljanjem tabli, kojima se vozači obaveštavaju o ''bebi'' parking mestima i simboličnim iscrtavanjem rode na svakom od njih, ''Parking servis'' je pokrenuo novu akciju ''Bebi parking mesto'' u okviru koje će prihod od plaćanja parkiranja na devet parking mesta iskoristiti za kupovinu neophodne medicinske opreme i donirati je porodilištima.

Obeležena su po tri ''bebi'' parking mesta i to ispred GAK ''Narodni front'', Instituta za ginekologiju i akušerstvo i KBC ''Zvezdara, a Vesić je istakao da se grad trudi da sva javna preduzeća pokažu društvenu odgovornost.

- Preduzeće koje verovatno prednjači u tome je Parking servis. Ono ima čitav niz akcija koje se odnose na bezbednost u saobraćaju i na decu'', rekao je Vesić koji je ispred Ginekološko - akušerske klinike ''Narodni front'' prisustvovao početku akcije ''Bebi parking mesto''.

Podsećajući da je jedna od akcija koja se sprovodi već dve godine i đačko parking mesto, te da ima već 26 takvih parking mesta u Beogradu.

- Ispred svake škole, gde postoji zona, jedno parking mesto smo odvojili kako bi prihod sa tog mesta išao za školu. Jednom godišnje saberemo koliko smo zaradili na tom parking mestu i kupimo nešto za školu ispred koje se nalazi parking mesto'', podsetio je Vesić.

Kako je naveo, sada je akcija, koja se pokazala kao sjajna, proširena i na porodilista.

- Ovde smo obezbedili tri parking mesta sa kojih će sav prihod biti namenjen porodilištu. Na kraju godine, kada vidimo koliko smo zaradili na tim parking mestima, dogovorićemo se sa rukovodstvom porodilišta šta ćemo kupiti - rekao je Vesić.

On je dodao da na taj način Parking servis i grad Beograd daju svoj doprinos da se pomogne rad ovih zdravstvenih institucija.

- Ovo je dobar primer kako kompanije mogu da pomognu rad važnih institucija kao što su ginekološko - akušerske klinike' - rekao je Vesić dodajući da se grad trudi da i druga preduzeća učestvuju aktivno kada su u pitanju akcije društvene odgovornosti.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović rekla je da je to dobar primer saradnje opštine, grada Beograda i zdravstvenih ustanova.

- Svi imamo za cilj unapređenje usluga koje pružamo građanima, a ovde je značajno to što će prihod biti usmeren na uređenje porodilišta - rekla je Vuković dodajući da je cilj opštine da što više pojednostavi život građanima Savskog venca i onima koji borave na toj gradskoj opština.

Direktor ''Parking servisa'' Andriji Čupkoviću rekao je da će to preduzeće, kao društveno odgovorno, nastaviti da se bavi ovakvim akcijama.

#Beograd

#Goran Vesić

#Parking servis

#Porodilište

'