AKTUELNO

Voditeljka je oduševljena ovom priznanjem.

U Kristalnoj dvorani beogradskog hotela Hajat sinoć je organizovano gala veče u slavu sportskog plesa u Srbiji.

Lepo organizovan i otmen događaj obeležio je dvadesetogodišnjicu postojana plesnog saveza Srbije koji je tom prilikom uručio priznanja svojim najboljim takmičarima u dosadašnjoj istoriji, kao i specijalne zahvalnice pojedincima i organizacijama za posebne zasluge u razvoju i popularizaciji plesa u našoj zemljii.

Foto: Promo

Ovom prilikom potpisan je i ugovor između ’’Plesnog saveza Srbije’’ i ’’Srpske Plesne Asocijacije’’, koji je od velikog značaja za razvoj sportskog plesa u budućnosti, kako u zemlji tako i izvan naših granica.

Foto: Promo

Među mogobrojnim poznatim ličnostima, urednicima štampanih i televizijskih medija, voditeljima i televizijskim licima, zahvalnicu za doprinos popularizaciji plesa u Srbiji primili su Sanja Marinković, Danijela Karić, Lena Bogdanović, Milan Kalinić, Irina Vukotić.

Predsednik Plesnog saveza Srbije gospodin Nenad Jeftić uručio je priznanja i zahvalnice svim prisutnima i najavlo ulazak sportskog plesa na program “Youth Olympic Games” koje će biti održane 2018. godine, što predstavlja veliki korak u istoriji plesa na svetskom nivou.

Foto: Promo

Najuspešniji sportisti i sportistkinje Plesnog saveza Srbije u latinoameričkim plesovima su: Ivan Mileusnić, Bojan Lazareski, Darinka Divljak i Tjaša Novak.

Za najuspešnije takmičare Plesnog saveza Srbije u kategoriji amatera su Ivan Knežević i Milena Zogović.

Za izuzetno požrtvovanje i pravi sportski duh posebnu zahvalnicu dobila su četiri plesna para zbog učešća na svim takmičenjima Plesnog saveza Srbije u 2016. godini. To su sledeći plesni parovi:

Foto: Promo

Petrović Lazar – Avramović Katarina

Vuletin Dejan – Janković Sara

Andrić Nikola – Čavkunović Luna

Ristić Lazar – Petrović Sanja

Foto: Promo

- Slažem se sa tezom da je ples ljubav i strast i život i sama sam veliki ljubitelj plesa, baleta i svake vrste scenskog pokreta. Bila mi je izuzerna čast što sam imala priliku da u divnoj atmosferi hotela Hajat primim zahvalnicu za doprinos i afirmaciju sportskog plesa u Srbiji i čini ću to i u buduće na moju veliku radost, a verujem i zadovoljstvo gledalaca RTV Pink - rekla je Sanja Marinković.

Foto: Promo

- Počastvovana sam što sam od Plesnog Saveza dobila Zahvalnicu za doprinos u promociji i afirmaciji sportskog plesa, a istovremeno se osećam privilegovano, jer sam imala priliku da upoznam, tokom ove 3 godine, fantastične igrače, divne ljude, koreografe i pedagoge, na čelu sa Ivanom Mileusnićem, u čijem klubu "Dare to Dance" sada otkrivam i učim sve ono što me u plesu zanima. Imam čast da sarađujem sa vrhunskim učiteljima i da se družim sa divnim ljudima, otkrivajući tajne plesa od najboljih. Sinoćna proslava u Hajatu bila je divna prilika da ponovo sretnem sve te ljude i da, uz priznanja, uživamo u lepoti plesa - izjavila je Lena Bogdanović.

Foto: Promo

- Bila mi je čast i zadovoljstvo da prisustvujem Gala večeri u Hotelu Hajat koju je organizivao Plesni savez Srbije. Posebno se zahvljujem za zahvalnicu koju su mi uručili za doprinos u promociji i afirmaciji Sportskog plesa. Hvala Ivanu Mileusniću zbog koga smo i ja i ćerka jako zavolele ples jer obe idemo već dve godine u njegovu plesnu školu i samo da dodam da je ples stvar kulture i moja preporuka svima je ples, ples i samo ples - rekla je vidno raspoložena Danijela Karić.

Autor: Pink.rs

#Priznanje

#Sanja Marinković

#voditeljka

'