AKTUELNO

Iz hrvatske policije je saopšteno da će se po okončanju kriminalističkog istraživanja znatisve okolnosti ovog događaja.

U vukovarsku policiju privreden je 19-godišnjak osumnjičen za postavljanje uvredljivih nalepnica na kojima je na engleskom jeziku ispisano "Srpsko porodično stablo", sa slikom stabla na kome je obešeno nekoliko ljudi i slikom ustaškog vođe Ante Pavelića.

Vukovarsko-sremska policija objavila je da sprovodi kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da je tokom noći između četvrtka i petka u Vukovaru na nadstrešnici autobuskog stajališta na Trpinjskom putu zalepio nekoliko nalepnica neprimerenog sadržaja, prenosi Hina.

Hina navodi da je to nedelo u subotu osudio i ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić koji je na Fejsbuku napisao da je to "primitivizam, izraz kukavičluka i svega što nema nikakve veze s Hrvatskom i domoljubljem, s Vukovarom i Vukovarcima".

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da ponovna pojava uvredljivih nalepnica u Vukovaru protiv pripadnika srpske zajednice predstavlja "još jedan u nizu dokaza da su brojni sledbenici ratnih zločinaca Ante Pavelića i Franje Tuđmana odlučili da je konačno došlo vreme da se Hrvatska potpuno očisti od Srba".

Udruženje Srba iz Hrvatske ocenilo je da najnoviji incidenti, poput pojave uvredljivih plakata u Vukovaru, ukazuje na ozbiljnost položaja u kome se nalaze Srbi u Hrvatskoj.

Demokratski savez Srba je smatra da je to samo jedna od sličnih pojava poslednjih godina koju plasiraju nazadne snage jer smatraju da za tako nešto i dalje imaju pogodno tlo i da će naići na simpatiju i pokloništvo kod mnogih.

I. P.

#Hapšenje

#Hrvatska

#Policija

#Srbin

'