AKTUELNO

Zločini u Srbiji postali su svakodnevica.

Javnost svakodnevno potresaju vesti iz oblasti crne hronike. Ubistva, nasilje, ubadanja, krvavi zločini... Naslovne strane pune su toga.

Nakon što je juče tridesetpetogodišnji Dejan Krstičić iz Štrpca izmasakrirao svoje blizance, stare samo 40 dana, ne možemo, a da se ne zapitamo: Šta to može da klikne u glavi čoveka da počini ovakav stravičan zločin?

Dejan i Ana imali su, po rečima porodice i prijatelja, savršen brak. Voleli su se, nikada se nisu svađali. Živeli su u zajednici sa njegovom familijom, sa kojom su se dobro slagali. Ono što posebno para srca mnogih, a pogotovo žena, jeste činjenica da je ovaj bračni par bebe dobio nakon veštačke oplodnje. To znači dugotrajan proces mučenja, stresa i iščekivanja. Nadanja mališanima koji će im ulepšati život.

Želja im se konačno ostvarila. Postali su srećni roditelji dva dečaka koji su bili voljeni, koji su napredovali i želeli da žive, da odrastaju zajedno i budu jedan drugom najveća podrška.

U tome ih je sprečio upravo onaj koji ih je silno želeo - njihov otac.

Foto: Printscreen Facebook

Rekao je da je kobne večeri uzeo nož da malo uplaši suprugu Anu, ali je onda bez ikakvog povoda počeo da ubada decu. Malog Danila ubio je jednim udarcem nožem u srce, a Nemanji je rasporio stomak, ali je dečak pukom srećom preživeo.

Njegova strana priče je neobična, zabrinjavajuća, možda za neke stručnjake i realna, ali svakako epilog ostaje isti - Danilo je mrtav, Nemanja se izborio za život, ali sa povredama, a majka Ana je u šoku.

- Prethodnih dana viđao sam neke ljude na prozoru, oko kuće. Pojave se, a onda iznenada nestanu. U ponedeljak uveče nisam se svađao sa ženom. Lepo sam večerao, a onda sam uzeo nož, hteo sam malo da uplašim Anu. Tad sam izbo bebe, ali stvarno ne znam zašto sam to uradio - kazao je Dejan tužiocu, na zaprepašćenje svih.

Psiholozi tvrde da je moguće da se nekome jednostavno "zamuti pred očima" i da učini nešto ovako strašno. Međutim, oni tvrde da se promena u ponašanju primeti i pre zločina.

Foto: Printscreen Facebook

Komšije i poznanici Krstičića kažu da je on uvek bio tih i miran i da niko nije očekivao ovako nešto od njega. Dejan je, inače, nastavnik fizičkog u Srednjoj školi u Štrpcu. Kako mediji prenose, Krstičić je u poslednje vreme je umislio da će mu Šiptari oteti decu i povaditi im organe. Zbog tih strahova počeo je čudno da se ponaša, pa ga je majka Gordana nedavno pitala o čemu se radi. Ona kaže da je njen sin postao depresivan i uplašen.

- Rekao mi je da će mu neko oteti blizance, da mora da ih sačuva. Šaputao je sve vreme dok je o tome pričao. Nije mi rekao ko će mu oteti decu, samo je ponavljao da će neko doći, da mora da bude na oprezu. Stekla sam utisak da previše brine o blizancima i da je samo to u pitanju. Dejan je u ponedeljak uveče želeo da ostane sam sa suprugom i svojim blizancima. Rekao mi je da odem po drva i da sa sobom povedem i svoju majku, njegovu babu. Mog muža je poslao da naloži šporet, a on je ostao sa Anom, trebalo je da večera. Koji minut kasnije snajka je počela da zapomaže - rekla je Gordana.

Zbog ovih Dejanovih strahova, supruga Ana predložila mu je da se obrati psihijatru, međutim, on je odbio ovakav predlog. Anin otac kaže da su imali zakazano kod doktora, ali da su zakasnili, zločin se već desio.

Inače, Krstičić je ispričao tužiocu u Prištini da se dobro seća kako je u ponedeljak u porodičnoj kući izmasakrirao svoje blizance, stare svega 40 dana, ali da mu uopšte nije jasno zašto je to uradio.

Snežana Antonić

#Bebe

#Nož

#Otac

#Ubistvo

#Štrpce

'