AKTUELNO

Meštani Štrpca šokirani su nezapamćenim zločinom koji se sinoć dogodio u porodičnom domu Krstičića, kada je Dejan Krstičić (35), profesor fizičkog vaspitanja izbo nožem svoje blizance.

Dejan Krstičić (35), profesor fizičkog vaspitanja Ekonomsko-trgovinskoj školi u Štrpcu ubio je bebu staru 40 dana ubodom u srce, a drugoj naneo teške povrede. Sve se desilo iznenada, posle svađe sa suprugom Anom. Nožem je silno izbo jednu bebu koja je preminula, dok je u pokušaju ubadanja druge supruga Ana skočila na njega i spasila drugo dete. Reč je o dečacima, koji su rođeni polovinom januara.

- Otac mu je domaćin, brat mu je domaćin...On je poslednji čovek za koga bi rekli da bi uradio tako nešto - priča jedan od komšija koji kaže da još uvek ne može da se oporavi od šoka.

Dejan i Ana su se večali pre dve godine i dugo su čekali decu. Rođenje blizanaca su proslavili u veselju. Komšija kaže da je Dejan zaista bio dobar i uzoran muž, da nisu imali bračne probleme.

Zvali su ga Dejan Fanta, nije pio, nije bio gresivan, bilo je uvek jako miran...Nešto mu je kvrcnulo u glavi izgleda. Pre nekoliko dana je komšiji rekao da neko hoće da mu uzme decu, ali tada tome niko nije pridavao značaj. Sada nalazimo vezu u tome - priča komšija koji smatra da je Krstičić možda imao neki psihički problem.

Kako kaže, i njegova supruga potiče iz dobre kuće i nikada se nisu svađali.

- Delovao je mirno i baš povučeno. Nikada nije bilo nikakvih problema. Čulo bi se mesto je malo - dodaje šokirana komšinica.

Zločin se dogodio sinoć u porodičnoj kući Krstičića u kojoj su Ana i Dejan živeli sa njegovim roditeljima i bratom.

Ana je, kako saznajemo, diplomirani psiholog i danas sve vreme bila je uz preživelu bebu u Kliničkom centru u Nišu, koja je operisana i koja je van životne opasnosti.

Dejan Krstičić, osumnjičen za ovaj zločin, odmah je priveden, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i danas je sproveden kod tužioca.

Prema podacima policije, u kući Krstičića nikada nije prijavljeno porodično nasilje a kako je ranije rečeno u policiji, na prvom saslušanju rekao je da se svađao sa ženom, da je samo hteo da je zaplaši i da mu je samo "pao mrak na oči" i da se ničeg više ne seća.

J.V./S. M.

#Beba

#Nož

#Ubistvo

#Zločin

#Štrpce

'