AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je danas zaposlene i korisnike Dečjeg odmarališta „Šuplja stena” u okviru Centra dečjih letovališta Beograda povodom obeležavanja slave Sveta Petka ove ustanove.

Vesić je ovom prilikom istakao da Grad Beograd u potpunosti stoji uz Centar dečjih letovališta i brine o njegovom napretku.

– Činjenica da slavu proslavljate u za vas novom objektu, koji pripada Centru dečjih letovališta, govori o tome da mi kao Grad Beograd čvrsto stojimo uz vaše preduzeće i da isto tako nastojimo da ovo preduzeće napreduje. Ne računajući ovaj objekat, Centar dečjih letovališta trenutno ima pet objekata, sa oko 1.250 mesta. Ovde ćete imati još 110 i, ako računamo bungalove, još 240. Mi ćemo nastaviti da širimo Centar dečjih letovališta, jer je to politika koju sprovodimo i u koju verujemo – rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

On je dodao da je ne tako davno bilo priče da li je ova kompanija potrebna gradu i da li sve treba prepustiti privatnicima.

– Mi smo ostali pri stanovištu da, ne samo da ste potrebni gradu već i da ovaj centar treba osnažiti, što ćemo raditi ubuduće. Što zajedno, što od vaših sredstava, što od sredstava grada, prvo ćemo renovirati ovaj objekat, a onda ćemo se baviti proširenjem i već imamo neke ideje što se tiče Kopaonika. Ja zaista verujem da deca sigurno u predškolskom uzrastu i do četvrtog razreda treba da odlaze u Centar dečjih letovališta. Odluka već postoji, samo što ćemo mi insistirati da se ona poštuje kada su u pitanju predškolske ustanove. Što se tiče nižih razreda osnovnih škola, o tome sam nekoliko puta razgovarao sa ministrom prosvete i insistiraćemo da se da preporuka da i deca do četvrtog razreda idu u Centar dečjih letovališta – rekao je Goran Vesić.

Foto: Grad Beograd

On je istakao da ovde deca mogu da budu potpuno sigurna i da imaju pravu nastavu.

– To znači da ćemo u budućnosti renovirati postojeće objekte, a ukoliko obezedimo da više dece ovde dolazi, biće i više prihoda. Grad Beograd ulaže u budućnost, a jedna od njih je i Centar dečjih letovališta i zato možete da računate na to da će grad svake godine sve više ulagati u ovaj centar, kako bi ga doveli na nivo koji nam je potreban. Nikad nisam imao dilemu da li nam je ovaj centar potreban, i ne samo to, već on treba da bude snažniji i povećanih kapaciteta. Posao koji vi radite ne može da se plati nijednom platom i važan je toliko da vam se društvo mora revanširati za sav trud koji u njega ulažete – kazao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Direktorka Centra dečjih letovališta i oporavilišta Grada Beograda Tanja Santrač je rekla da ta ustanova napreduje i zahvalila svima koji im pružaju podršku. Ona je ovom prilikom zahvalila zvanicama na tome što su došli da „ulepšaju ovaj dan i podele radost povodom slave Sveta Petka”.

#Goran Vesić

'