AKTUELNO

Član predsedništva Srpske napredne stranke Nikola Selaković smatra da je najveći rezultat te stranke, za 11 godina postojanja, što su uvek spremni da saopšte narodu istinu, kakva god da je.

- SNS je nastala u jednom teškom vremenu, vremenu istorijske prekretnice. SNS je logičan rezultata višestranačja u Srbiji koje je započeto još 1990-tih godina - rekao je Selaković.

Kako naglašava, osnivanjem stranke uvedeno je nekoliko ozbiljnih principa u funkcionisanju politike.

- Predsednik Vučić je najzaslužniji za to. Prvi princip je da kakva god da je istina, građanima smo dužni da je saopštimo. Zašto to nisu radili ljudi pre Vučića? Očigledno im je nedostajalo nešto od karaktera, od političkih osobina koje on ima - rekao je Selaković, koji je i generalni sekretar predsednika Srbije.

Foto: TvPink Printscreen

- Naši prethodnici su lagali narod, a dešavanja 1990-tih godina direktna su posledice toga što se građanima nije govorila istina u mnogim situacijama kada su oni morali da je znaju - rekao je Selaković za Pink.

-Zamagljivali smo sebi vidike, stvarali fantazije od priča koje nisu imale veze sa realnošću, gubili smo istorijske šanse. Osnivanje SNS, dolaskom na vlast, a naročito od 2014. godine jeste ozbiljan trenutak susret Srba i građana Srbije sa samima sobom, gde smo rekli šta hoćemo, šta nećemo i na koju žrtvu smo spremni da nešto postignemo - dodao je on.

Kako ističe, SNS se dolaskom na vlast suočila sa teškom ekonomskom situacijom "privrednim sunovratom", ali i teškim pitanjima Kosova i Metohije.

-Suočili smo se sa činjenicama, tadašnjom ekonomskom situacijom koja nije bila nimalo laka. Rekli smo ljudima: ako sada ne smanjimo plate i penzije doći ćemo u situaciju kao Grčka, da ih 12 puta za redom smanjujemo. Građani su Vučiću poverovali. Tu je počelo da se gradi jedno ozbiljno poverenje između građana i naše stranke i čoveka koji je stranku vodio i vodi je i danas -  naveo je Selaković.

Za predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića kaže da je ozbiljan političar i da ga je možda najbolje opisao bugarski premijer Bojko Borisov kada je rekao: "Brat Aleksandar imaš si golema grbina!".

-Time je mislio na velika leđa da primi teret odgovornosti, težinu političkog nasleđa, propuštenih šansi, promašenih investicija - rekao je on.

Foto: TvPink Printscreen

Napominje da je SNS držatvorna stranka što se, kako kaže, vidi po rezultatima njene vladavine i da se politika te stranke sažima u pet tačaka o kojima je govorio i njen predsednik.

-Po svaku cenu čuvati mir i stabilnost, zatim čuvati suverenost i nezavisnost Srbije, da ne smemo nikada da zanemarimo nužnost ekonomskog razvoja naše zemlje, zatim demografski spas i obnova Srbije, kao i okrenutost budućnosti - naglasio je on.

#Nikola Selaković

'