AKTUELNO

Na sreću, niko nije teško povređen.

U Beogradu su se protekle noći dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su dve osobe lakše povređene, dok su se u požaru na Voždovcu tri osobe nagutale isparljivih gasova.

Požar je izbio u 22:51 čas, u Ulici Radovana Simića Cige 10, nakon čega su intervenisale dve lekarske ekipe, od kojih je prva zbrinula dve ženske osobe od 52 i 55 godina starosti i prevezla ih na toksikologiju VMA.

Druga ekipa zbrinula je 79-godišnjeg muškarca, koji nije vožen u zdravstvenu instituciju.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 19:35 časova u Ulici kralja Milana kod "Beograđanke", lakše povrede zadobio je 30-godišnji muškarac i prevezen u Urgentni centar.

Lakše povrede zadobio je i 22-godišnji muškarac u saobraćajnoj nezgodi u Ulici Jakuba Kuburovića u Zemunu, u 22:03 časa, a potom je prebačen u KBC "Zemun".

Tokom noći su se od hroničnih bolesnika za pomoć najviše javljali astmatičari i hipertoničari, a Hitna pomoć je imala 106 intervencija ukupno, od čega 19 na javnom mestu.

Juče su zabeležene 122 intervencije Hitne pomoći od kojih 23 na javnom mestu, uključujući pet saobraćajnih nezgoda od kojih nijedna nije bila sa teškom traumom.

Savet lekara

S obzirom na hladno vreme i maglu, najbolje bi bilo izlaziti iz kuće oko 11 časova, kada temperature dostižu svoj maksimum. Vremenske prilike ne odgovaraju astmatičarima, stoga se njima savetuje poseban oprez.

Jako je važno čuvati se od gripa i virusa provetravanjem prostorija, unošenjem što više vitamina i konzumacijom toplih napitaka.

I. P.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Saobraćajna nesreća

#Voždovac

'