AKTUELNO

Bugarska istraživačica Dilijana Gajtandžijeva, koja nedeljama vodi besomučnu hajku na porodicu ministra policije Nebojše Stefanovića, danas je u potpunosti razotkrila svoje prave motive.

Ona je histerično ponavljala da Srbija mora obustaviti izvoz oružja u Saudijsku Arabiju, što samo potvrđuje priče koje kruže i Sofijom da Gajtandžijeva radi u interesu pojedinih bugarskih trgovaca koji su besni jer su izgubili tržište u Arabiji.

- Oružje je na kraju završilo u Jemenu. Po dokumentima Saudijska Arabija je kupac. Dokumentacija je jedna stvar i ona nije dovoljna da bi se dokazalo da Srbija poštuje međunarodno pravo. Srbija je čim se pojavila informacija da oružje završava u Jemenu morala da prekine dalju isporuku oružja Saudijskoj Arabiji. Nisu to uradili - rekla je ona.

- Ja sam lično informisala vlasti u Srbiji, napisala sam pismo tužilaštvu i informisala ih o svojim saznanjima, ali isporuka nije obustavljena - rekla je Gajtandžijeva, koja je na dalje nastavila da ponavlja da Srbija naoružava teroriste u Jemenu i krši međunarodno pravo.

Uživljena u ulogu tužioca bog zna kako se skandalizovala i da Stefanović ima pravo da demantuje njene izmišljotine počev od one da je njegov otac vlasnik firme GIM preko svih ostalih za koje postoji dokumentacija.

Zašto Dilijana vodi histeričnu kampanju da "Krušik" i druge srpske državne fabrike obustave svoj izvoz u Saudijsku Arabiju uz lažne optužbe na račun Stefanovića i umobolne tvrdnje da Srbija naoružava ISIS u Jemenu nije teško zaključiti.

- Ako neko toliko insistira na ovom slučaju i ne prihvata nijedan argument, koji jasno pokazuje da nije u pravu, postavlja se pitanje da li ima određeni interes. Osnovano je posumnjati da ima ozbiljan interes, a logikom je jasno da u ovom slučaju interes imaju trgovci oružjem u inostranstvu, koji probavaju da diskvalifikuju Srbiju sa tržišta Saudijske Arabije – kaže politički analitičar Dragomir Anđelković.

On ističe da bi u slučaju da Srbija zaista naoružava ISIS, kao što to Dilijana tvrdi, veliki geopolitički igrači odavno reagovali.

#Laž

#Vojska

#industrija

'