AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se ambasadoru Velike Britanije u Prištini na odgovoru koji je dobio povodom pitanja zbog čega se u tom gradu slikao sa liderom Samoopredeljenja pored albanske zastave.

Da podsetimo, predsednik Vučić je najavio da će svakog dana postavljati pitanje zbog čega se amabsador fotogrfisao sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem dok je između njih bila albanska zastava.

- Pitanje za ambsadora VB u Prištini: Na čijim izborima su pobedili Kurti i njegova partija i koje države je zastava pred kojom ste se, Vaša Ekselencijo, ponosno slikali sa Kurtijem? Pitaću Vas ovo sve dok ne dobijem odgovor – napisao je predsednik Vučić na svom tviter nalogu.

Iz ambasade UK na Kosovu stigao je odgovor na tvit predsedniak Vučića da se oni ne bave uređenjem soba svojih sagovornika, i da je njihov posao samo komunikacija sa političarima na KiM.

- Skorašnja fotografija ambasadora koji se sastao sa jednim od političkih lidera na Kosovu je privukla mnogo pažnje u regionu. Posao ambasade je da se poveže sa vodećim poitičkim ličnostima na Kosovu. Mi nismo birali kako naš sagovornik, u partijskom svojstvu, uređuje svoje sobe – piše na ovom nalogu.

#Aleksandar Vučić

#Britanija

#Kosovo i Metohija

'