AKTUELNO

Ispostavilo se da ova ordinacija uopšte nije imala dozvolu kojom bi im bilo dozvoljeno da pacijente podvrgavaju totalnoj anesteziji.

Ministarstvo zdravlja će izdati rešenje o zabrani rada ordinaciji u kojoj je 72-godišnja pacijentkinja preminula u toku kolonoskopije, tokom koje je bila podvrgnuta opštoj anesteziji.

Kako su mediji već pisali, ispostavilo se da ova ordinacija uopšte nije imala dozvolu kojom bi im bilo dozvoljeno da pacijente podvrgavaju totalnoj anesteziji. Ipak, lekari su 72-godišnjakinju uspavali, a ona se više nije probudila, a njeno telo poslato je na obdukciju koja će razjasniti tačan uzrok smrti.

O tragičnom slučaju obavešteno je i Ministarstvo zdravlja, koje je, kako su nam danas ranije rekli, uputilo inspekciju na teren:

- Uputili smo inspekciju na teren da se utvrde sve okolnosti pod kojima je doslo do nemilog događaja - rečeno je danas ranije u Ministarstvu zdravlja.

Kako se navodi, ordinacija nije imala dozvolu da pacijente podvrgava totalnoj anesteziji. Zabrana je doneta na osnovu člana 44, stava 1, tački 2, 7 i 8 Zakona o zdravstvenoj zaštiti, uz napomenu da se po izrečenom rešenju odmah postupi.

#Operacija

'