AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas je Priština povukla kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu jer je shvatila da "ne postoji ni jedan promil šansi" da postane članica ni te svetske policijske organizacije, ni drugih važnih međunarodnih organizacija.

U izjavi za javnost, on je istakao da je to "dokaz ojačane međunarodne pozicije Srbije i definitivan kraj iluzije da je Prištini sve dozvoljeno" i da "jednostrani akti Prištine više ne mogu da prođu dok je Srbija jaka".

- Za takozvano Kosovo je bilo bolje da se nisu ni kandidovali jer bi glasanje pokazalo koliko su izgubili raniju podršku. To je rezultat naše državne politike, politike predsednika Aleksandra Vučića, Vlade i Ministarstva spoljnih poslova - rekao je Dačić.

On je naveo i da je u proteklih sedam dana potvrde toga dobio u razgovorima s ministrima spoljnih poslova 81 zemlje.

- Iako je Priština povukla kandidaturu za članstvo u Interpolu, želim da zahvalim svim zemljama koje poštuju teritorijalni integritet Srbije. Zahvaljujem kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova s kojima smo zajedno naporno radili na ostvarivanju ovog cilja - zaključio je Dačić.

#Interpol

#Ivica Dačić

'