AKTUELNO

Izborili smo se da svi budemo jednaki pred zakonom, političari da rade u ime naroda i građana koji su ih izabrali, što za vreme političke ere Dragana Đilasa nije bio slučaj kao što smo danas svedoci.

Đorđe Milićević, potpredsednik Narodne Skupštine i šef poslaničke grupe SPS, rekao je za Pink da je prvi i osnovni spoljnopolitički cilj Srbije da nastavi odlučno odbranu nacionalnih i državnih interesa, kao i da nastavi pregovore sa Evropskom unijom kako bi postala njena punovpravna članica, ali i da održi tradicionalne veze sa Rusijom i susedima u regionu.

Foto: TvPink Printscreen

- Bahato ponašanje bivšeg gradonačelnika grada Beograda, je pravi prikaz ''demokratije'' na delu u pravom smislu te reči. To je demokratija za koju se danas zalažu oni koje predvodi Dragan Đilas – rekao je Milićević i dodao da ne smemo da dozvolimo da se prošlost u svom najgorem obliku vrati ponovo u Srbiju.

Kako je on rekao, političari koji imaju neku viziju, ljudi koji imaju ideju, iz grešaka napravljenih u prošlosti izvuku pouku, dok oni koje sebe nazijvaju nekakvim ’’savezom’’ nisu naučili ništa. Upozorio je još i da danas njihov program čini upravo nasilje, mržnja i pretnja.

Marko Matić, novinar medijske mreže Antidot, naglasio je da se Dragan Đilas za svoje bahato i neprimereno ponašanje uvek vadi na decu, pa čak i kada se sukobljava sa svojim pristalicama, te da i u tom samom savezu postoji rascep.

Foto: TvPink Printscreen

- Poslednjih godinu dana, ako ne i više, mi smo bili svedoci nasilnih incidenata čije su glavešine bili sledbenici Dragana Đilasa i tog takozvanog Saveza za Srbiju. Eto i primer njihovog batinaša koji je napao i fizički narsnuo na naše koleginice – rekao je Matić i naveo da takozvana opozicija u nedostatku političke vizije i realne mogućnosti da se suprotstavi vlasti pribegava nasilju, kao i da politiku svode na ulične obračune

Prema njegovim rečima, u svim zemljama političari moraju da budu primer poštovanja zakona, primer jednog pristojnog ponašanja na ulici, kako bi oni koji ih podržavaju sledili njihov primer. Objasnio je da Dragan Đilas daje primer jednog bahatog čoveka koji ga diskvalifikuje da se uopšte i bavi politikom.

#Opozicija

#Politika

'