AKTUELNO

Tvrdnje SZS da su se na dan izbora u Medveđi kretali autombili bez registarskih ozanaka je apsolutna laž. Policija je tog dana utvrdila samo jedan automobil bez probne oznake koje su bile unutar vozila, a to je dozvoljeno, pa se vozilo kretalo u skladu sa zakonom, kazao je Miličković.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković kazao je da jedan od lidera Saveza za Srbiju, Vuk Jeremić, nastavlja da obmanjuje javnost tako što iznosi neistine o tome kako su navodno uslovi za održavanje izbora u Medveđi bili neregularni, jer su se, kaže Miličković, ovim mestom kretali džipovi bez tablica i to pored policije.

- Istine radi, policija je utvrdila da samo u jednom slučaju na dan održavanja izbora na samom vozilu nije bilo tablice, ali je taj automobil imao probne oznake koje su bile unutar vozila, što je naravno dozvoljeno, tako da se i to vozilo kretalo apsolutno u skladu sa zakonom – kazao je Miličković.

Kako je objasnio to vozilo je imalo oznake sa kosovskog registarskog područja, a u skladu sa Briselskim sporazumom na administrativnim prelazima se vozačima izdaju probne oznake.

- U pomenutom slučaju u Medveđi policija je identifikovala vozača, utvrđeno je da je u vozilu imao privremene oznake Raške i da nije bilo ničega nezakonitog u njegovom kretanju ovim mestom – objasnio je on.

Miličković takođe dodaje da jedan deo opozicje ne bira način i sredstva kako bi napali vast.

- Jasno je da je Vuku Jeremiću i predstavnicima Saveza za Srbiju iznošenje laži draže od istine, a u svojim napadima ne biraju sredstva kojima žele da naruše i ugled i ospore rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su i u navedenom slučaju postupali isključivo u skladu sa zakonom – rekao je on.

#Medveđa

#Vuk Jeremić

'