AKTUELNO

Udruženje "Nacionalna avangarda" ističe da je teško izmeriti stepen apsurda ideje da ljudi, koji su upravo uveli javne izvršitelje u pravni sistem Srbije u vreme dok su bili na vlasti, danas organizuju akcije gipsanja Komore izvršitelja Srbije.

Nejasno je zašto nas je Demokratska stranka pre sedam godina dok je vladala uveravala da su javni izvršitelji tekovina EU i da su neophodni Srbiji, a danas bi svi oni koji su bili njeni visoki funkcioneri u to vreme da ukidaju izvršitelje, navodi se u saopštenju.

Svi odlično pamtimo da su prvi javni izvršitelji u Srbiji stupili na dužnost 31. maja 2012. godine, da su ih imenovali tadašnji funkcioneri na vlasti iz redova DS-a i da su štaviše polagali zakletvu tadašnjoj DS ministarki pravde Snežani Malović, poručuju iz "Nacionalne avangarde".

- Pamtimo i da su za javne izvršitelje birani samo kadrovi bliski DS-u i to po minimalni kriterijumima, kako je to tadašnji zakon predviđao i to naravno zakon koji je doneo DS. Kako su to u to vreme govorili bili su jako ponosni na ove efikasne profesionalce - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, svi ti tada birani izvršitelji i danas su na svojim radnim mestima i rade isti izvršiteljski posao kao i tada, uključujući i tada biranu za izvršitelja Aleksandru Trešnjev, koja je danas i na čelu Komore izvršitelja.

#Opozicija

'