AKTUELNO

Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović je danas, reagujući na kritike predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća da je gradska vlast nestručna, izjavio da je Bastać poslednja osoba koja treba da priča o bilo čijoj stručnosti i sposobnosti.

Bastać je, prema pisanju pojedinih medija, izjavio da je gradska vlast nestručna i da maltretira građane jer je, kako tvrdi, saobraćaj na Trgu republike obustavljen iako je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da će kocke na kolovozu oko trga biti zamenjene bez zaustavljanja saobraćaja.

Marjanović navodi da je Bastać nesposoban, bahat i nestručan i da to najbolje pokazuje činjenica da je, kako kaže, uspeo da upropasti Sportsko rekreativno poslovni centar "Milan Gale Muškatirović" napravivši dugove veće od 100 miliona dinara, dok je radnike bazena mesecima držao bez plata.

Marjanović tvrdi i da je Bastać, mimo Zakona o javnim nabavkama i budžetu, potrošio petinu opštinskog budžeta kako bi plaćao "svoje odbornike, aktiviste i huligane", navodi se u saopštenju Beogradskog odbora SNS.

Za razliku od Bastaća i bivšeg gradonačelnika Dragana Djilasa koji, kaže Marjanović, građanima ostavljaju samo dugove i protiv su uređenja i razvoja Beograda, gradska vlast predvođena SNS-om nastaviće da realizuje brojne projekte kojima se grad uređuje i razvija.

- SNS će uvek insistirati da svaka rekonstrukcija bude kvalitetno urađena i nećemo dozvoliti da bilo koji izvođač završi projekat sa nedostacima, kao što je to bilo u vreme Djilasa. Na taj način pokazujemo odgovornost prema svakom dinaru iz budžeta koji se ulaže u razvoj Beograda - dodao je Marjanović.

#Radoslav Marjanović

'