AKTUELNO

Dobro je što je na ovoj televiziji za poromenu gostovao neko iz redova SNS. Đukanović je hrabar jer se odazvao na njihov pozvi, ocenili su gosti Novog jutra.

Slučajnom ili namernom tehničkom greškom na Jutjub kanalu TV N1 objavljen je snimak emisije "Pressing" Jugoslava Ćosića u kojoj je gostovao narodni poslanik Vladimir Đukanović, ali bez poslednjih pet minuta. Autor ove emsije demantovao je spekulacije da je reč o namernoj grešci.

Marketinški stručnjak Nebojša Krsrtić emisju “Pressing” Jugoslava Ćosića ocenio je kao dobru, pre svega zbog gostovanja narodnog polsnika Vladimira Đukanovića.

Krstić smatra pohvalnim gostovanje nekoga iz vladajuće stranke na ovoj televiziji, jer kako je istakao, takve stvrari se jako retko dešavaju.

- Emisija je specifična po svom karakteru, ali mislim da je debata bila dobra i argumentovana. Đukanović je kao advokat takođe imao neka pitanja za autora ove emisije – ocenio je Krstić, a spekulacije da je televizija N1 namerno izostavila poslednjih pet minuta gostovanja, Krstić opravdava rekavši da je verovatno reč o tehničkoj grecšci jer je ispravljena.

- I sam Jugoslav Ćosić je rekao da je reč o tehničkoj grešci, to je ispravljeno i Đukanović je izvinjenje prihvatio. Mislim da je to dobra stvar, a sve ostalo može da se svede na spekulacije. Moj utisak treba da bude više takvih razgovora, jer se na taj način smiruju tenzije u društvu – ocenio je Krstić.

- Treba ohrabriti dijalog u društvu. Gospodin Đukanović je imao hrabrost da ode u to gnezdo koje je anti SNS – kazao je Krstić, ističući da nema saznanja da li je emisija zaista namerno skraćena.

Međutim, sa druge strane direktor dnevnog lista "Srpski telegraf" Saša Milovanović rekao je ne veruje u slučajnosti kao Krstić.

- Mi smo objavili taj izostavljeni deo, zvali smo gospodina Đukanovića da nam otkrije šta je tada pričao, a takođe smo zvali i Jugoslava Ćosića koji nije odgovorio na naše pozive – kazao je Milovanović.

Kako je ocenio, emisija se emitje preko velikog kablovskog operatera, ali kako smatra, uprkos tome, veći deo Srbije nema ovaj kanal u opticaju.

- Mnogima u zemlji YouTube je mogao da bude jedini izbor da pogleda ovu emisiju. Tu su oni isekli taj suštinski deo, gde je gospodin Ćosić zamucikivao i preznojavao se na pitanja – objasnio je Milovanović.

Po mišljenju Milovanovića, potezi televizije N1 da prvo skrate pa onda dodaju emisjiu, su “perfidni i pažljivo smišljeni”.

- Njima su puna usta borbe za slobodno izvešvanje i borbe protiv cenzure, a pogledajte šta rade – kazao je on ocenjujući uređivačku politiku ove televizije jako pretnecioznom.

Milovanoviće se takođe pita sa kojim ciljem se program ove televizije, misleći na beogradsku redakciju, emituje u Sloveniji.

- Sa kojim pravom prvo neko u Sloveniji može da vidi šta je Đukanović rekao, pa tek onda neko u Srbiji – pita se Milovanović, koj ise takođe pita kako je moguće da je i kod ove televizije moguća autocenzura.

- Ako je televizija regostrovana u Luksamburgu, vi morate verovatno tamo da ih tužite. Da ne govoroimo o izbegavanju potencijalnog plaćenaj poraza, dok sa druge strane pišete o kroupciji u zemlji. Sa druge strane ne plaćate porez za program koji proizvodite u zemlji – ističe Milovanović.

#Vladimir Đukanović

'