AKTUELNO

Republički javni tužilac Republike Srbije Zagorka Dolovac, u periodu od 10. do 12. septembra 2019 godine, boravi u radnoj poseti tužilačkim, pravosudnim i državnim organima Republike Slovenije, na poziv Generalnog državnog tužioca ove zemlje.

U toku posete Zagorka Dolovac se sa saradnicima sastala sa Generalnim državnim tužiocem Dragom Šketom i ministarkom pravde Republike Slovenije, Andrejom Katič, kao i sa predstavnicima Vrhovnog državnog tužilaštva, rukovodiocem Specijalnog državnog tužilaštva, predsednikom Državnotužilačkog saveta, i potpredsednikom Vrhovnog suda Slovenije, Miroslavom Đorđevićem.

Foto: Republičko javno tužilaštvo

Na održanim sastancima istaknuto je da Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije ostvaruje odličnu saradnju sa Generalnim državnim tužilaštvom i tužilaštvima Republike Slovenije, koja se ogleda u uspešnim rezultatima na svim nivoima saradnje kao i u saradnji u konkretnim predmetima gonjenja izvršilaca krivičnih dela i suzbijanja kriminala, a posebno onih najozbiljnijih oblika kao što su krijumčarenje narkotika, protivpravna migracija i trgovina ljudima.

Tokom posete Republički javni tužilac je na svim sastancima imala priliku da razgovara u vezi pristupanja naših državnih organa evropskoj pravosudnoj mreži za neposrednu saradnju ”EVRODžAST”, te da primi punu podršku predstavnika nadležnih organa Republike Slovenije Republici Srbiji u pristupanju ovoj važnoj pravosudnoj operativnoj mreži, kao i daljim koracima naše zemlje u postupku pridruživanja Evropskoj Uniji.

#Slovenija

'