AKTUELNO

Predsednik Vučić je zahvalio na spremnosti Francuske da pruži tehničku ekspertizu u oblasti reforme javne uprave, što je istaknuto i u zajedničkoj izjavi dvojice šefova država, usaglašenoj tokom posete predsednika Makrona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Olivijea Disopta, državnog sekretara u Ministarstvu za akciju i javne račune Republike Francuske, izrazivši zadovoljstvo što se, na temelju istorijske posete predsednika Emanuela Makrona, intenzivira svestrana saradnja dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika republike.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Predsednik Vučić je zahvalio na spremnosti Francuske da pruži tehničku ekspertizu u oblasti reforme javne uprave, što je istaknuto i u zajedničkoj izjavi dvojice šefova država, usaglašenoj tokom posete predsednika Makrona. On je naglasio da su, s obzirom na ugled i uticaj predsednika Makrona i Francuske u okvirima evropske i svetske politike, saradnja sa Francuskom i njena podrška od najvećeg značaja za Srbiju - ističe se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Navodi se i da je državni sekretar Francuske preneo da je predsednik Makron rekao francuskim ministrima da je poseta Srbiji za njega bila veoma značajna i da je od njih tražio da učine sve da se realizuju tada potpisani dokumenti i dogovoreni projekti. Francuski zvaničnik je rekao da je razmena iskustava u reformi javne uprave samo jedan od načina da Francuska pomogne Srbiji u reformama neophodnim na evropskom putu.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Makronu, koji je, kako je rekao, osvojio veliku naklonost srpskog naroda i čije se snažne poruke, izrečene na Kalemegdanu, još pamte. On je zahvalio na tome što je predsednik Makron, svojom neizmernom energijom, dao snažan podsticaj srpsko-francuskim odnosima i vratio Srbiju u polje interesovanja Francuske, kao i na inicijativi da, zajedno sa Nemačkom, pomogne dijalog Beograda i Prištine - navedeno je u saoštenju.

#Aleksandar Vučić

'