AKTUELNO

Vreme u Srbiji će i danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, najavio je danas Republički Hidrometeorološki Zavod.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar koji će na jugu Banata povremeno biti jak. Uveče i tokom noći na jugozapadu i zapadu Srbije uz više oblačnosti očekuju se kratkotrajni lokalni pljuskovi ponegde praćeni grmljavinom. Najniža temperatura biće od 14 do 23, a najviša od 32 do 35 stepeni.

I u Beogradu će vreme sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko 22, a najviša oko 34 stepena.

U narednih sedam dana, do 31. avgusta, vreme u Srbiji će takodje biti pretežno sunčano i toplo, s najvišom temperaturom od 31 do 35 stepeni. U nedelju i početkom sledeće sedmice, popodne će biti promenljivo oblačno, ponegde s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na jugu i zapadu Srbije.

Biometeorotološka prognoza za subotu, 24. avgust:

Zbog daljeg porasta temperature savetuje se oprez svim hroničnim bolesnicima, a naročito osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja, razdražljivost i poremećaj sna. Uz adekvatno odevanje neophodna je zaštita od UV zračenja.

#RHMZ

#Sunce

'